Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. November 24. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Pályázat a családbarát közgondolkodás népszerűsítésének támogatására

Pályázat a családbarát közgondolkodás népszerűsítésének támogatására

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nyílt pályázatot hirdet a családbarát közgondolkodás népszerűsítésének támogatására.

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 62 millió forint.
A pályázat keretében a NEFMI támogatni kívánja azokat a képzési programokat, tréningeket, előadássorozatokat, melyek tematikája a fiatalok felkészítése a párválasztásra, házasságra, családi életre, szülők segítése a gyermeknevelésben, és a szülők támogatása párkapcsolatuk fejlesztésében.
A minisztérium támogatja azokat a programokat, melyek népszerűsítik a család intézményét, felhívják a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára a különböző kommunikációs eszközökkel (például: tematikus írások és cikksorozatok, egyedi műsorok, műsorblokkok, internetes tartalmak, felmérések, írott és elektronikus kiadványok, kiállítások).


A pályázat segítségével meg tudnak valósulni, azok a helyi közösségi programok, programsorozatok, rendezvények is, amelyek célja a házasság és a család értékének felmutatása, generációk közötti együttműködés ösztönzése, családokat támogató társadalmi környezet kialakítása, valamint a közösségi háló megerősítése a családok lakóhelyén.


A pályázaton maximum másfél millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének 100 százaléka, a pályázathoz saját forrás biztosítása nem kötelező.
Pályázhatnak egyebek közt közhasznú és kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezetek és alapítványok, egyházak, egyházi szervezetek, valamint médiatartalom-szolgáltatók (médiaszolgáltatók, írott és elektronikus sajtóorgánumok, internetes tartalomszolgáltatók).


Az internetes pályázatok beadási határideje: 2011. december 22.


A pályázati felhívás és a pályázati útmutató a csatolt dokumentumokban is megtalálható.

www.kormany.hu

Címkék: pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával