Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Augusztus 02. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pályázati felhívás 'Az Év tájháza' cím elnyerésére

Pályázati felhívás 'Az Év tájháza' cím elnyerésére

Az „Év tájháza” kitüntető cím évente egy intézménynek adományozható, amely 100 000 Ft pénzösszegből és egy – a Tájházszövetség emblémáját és „Az Év tájháza 2012.” feliratot tartalmazó – táblából áll, amelyet a győztes az épületén kihelyezhet. A pályázat benyújtásának határideje 2012. augusztus 5.

A Magyarországi Tájházak Szövetsége – alapítóinak szándékát szem előtt tartva – a hazai tájház-mozgalom népszerűsítése, értékeinek szélesebb körű megismertetése és a gyűjteményeket létrehozó, ápoló, gyarapító személyek áldozatos tevékenységének elismertetése érdekében meghirdeti pályázatát az „Az Év tájháza” cím elnyerésére. A pályázaton azok a tájházak vehetnek részt, amelyek fenntartói jogi tagként, vagy képviselői egyéni tagként a Tájházszövetség tagjai. A címért az a tájház indulhat, amely a 2011. évben muzeális intézményi működési engedéllyel rendelkezett, és a NEFMI felé statisztikai adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette.

Az „Év tájháza” kitüntető cím évente egy intézménynek adományozható, amely 100 000 Ft pénzösszegből és egy – a Tájházszövetség emblémáját és „Az Év tájháza 2012.” feliratot tartalmazó – táblából áll, amelyet a győztes az épületén kihelyezhet.

A díj átadására 2012 őszén a Tájházszövetség által szervezett Országos Tájházi Találkozón (Hajdúböszörmény) kerül sor.

A folytonosság és esélyegyenlőség biztosítása érdekében a pályázatok tényadatait a 2011. év mutatói alapján, a mellékelt adatlap szempontjai alapján kell összeállítani, de a beérkezett pályázatok elbírálásában meghatározó jelentősége lesz a pályázó helyszíneket bejáró bizottsági tagok közvetlen tapasztalatainak is.

A bizottság tagjait a Tájházszövetség elnöksége kéri fel saját soraiból.

A pályázati űrlapot – lehetőleg nyomtatott betűvel vagy géppel kitöltve – 2012. augusztus 5-ig kérjük postai úton benyújtani egy eredeti és egy másolati példányban, valamint CD-re vagy DVD-re írva, elektronikus formában zárt csomagolásban, a pályázó intézmény nevének és „Az Év tájháza” szövegnek a borítékon történő feltüntetésével (Postacím: Hegedűsné Majnár Márta ügyvezető elnök, Tájházszövetség 3325 Noszvaj, Honvéd u. 4.)

A kiírásnak nem megfelelő, hiányos, vagy határidő lejárta után érkezett pályázatokat a bíráló bizottság nem veszi figyelembe, azokat nem őrzi meg, és nem küldi vissza.

A pályázattal kapcsolatos további információ a 06-20-438-1092-es számon kapható Hegedűsné Majnár Márta ügyvezető elnöknél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.