Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 23. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Pap megöléséért már egyszer elítélték a táti plébános támadóját

Pap megöléséért már egyszer elítélték a táti plébános támadóját

Hat év fegyházra ítélte egy Komárom-Esztergom megyei település plébánosának támadóját az Esztergomi Járásbíróság szerdán - tudatta a Esztergomi Járási Ügyészség közleményben.

Az ügyészségi közlemény jelen üggyel kapcsolatban azt írja: a vádlott 2019. május 18-án becsöngetett a plébániára azzal, hogy gyónni szeretne. A gyónás után enni kért, mire a plébános adott neki 3000 forintot. Az elkövető egy óra múlva visszament a plébániára, előbb enni kért, majd pénzt követelt, és a plébánost megkötözéssel fenyegette. A plébános átadott 30 ezer forintot, mire a támadó átkutatta a szobát, amikor pedig a plébános menekülni próbált, dulakodtak, és az elkövető horzsolásos sérüléseket okozott a plébánosnak.

Az ügyészség a bűncselekményt követő negyedik napon zsarolás és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt bíróság elé állította a támadót, aki többszörös visszaeső, legutóbb 2015-ben szabadult feltételes kedvezménnyel emberölés miatt kiszabott szabadságvesztés-büntetéséből.

Az Esztergomi Járásbíróság szerdán a váddal egyező tényállást és minősítést állapított meg, és a vádlottat halmazati büntetésül 6 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott enyhítésért fellebbezett. A bíróság az ügyész indítványára elrendelte vádlott letartóztatását.

A kemma.hu szerint a támadás áldozata a táti plébános, a vádlottat pedig a törökbálinti plébános 1995-ös megölése ügyében ítélték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.