Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Február 26. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Peking tagadja, hogy végbélnyílásból vett mintavételre kötelezett amerikai diplomatákat

Peking tagadja, hogy végbélnyílásból vett mintavételre kötelezett amerikai diplomatákat

A kínai külügyminisztérium szóvivője csütörtökön tagadta, hogy Peking végbélnyílásból vett mintavételre kötelezett amerikai diplomatákat a koronavírus-fertőzöttség kiszűrésére.

Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő a csütörtöki sajtótájékoztatóján az amerikai sajtóban megjelent jelentések kapcsán elmondta: tudomása szerint Kína sosem kötelezte az országban akkreditált amerikai diplomatákat ilyen mintavételre.

A kínai egészségügyi hatóságok a kínai holdújévhez kapcsolódó utazási csúcsszezonra készülve kezdtek alkalmazni az ország bizonyos részein végbéltesztet a koronavírus-fertőzöttség kiszűrésére, az ilyen tesztek ugyanis egyes szakértők szerint megbízhatóbb eredménnyel szolgálnak az orr- vagy szájüregből vett minták alapján készülteknél.

A Washington Post és a Vice amerikai tisztségviselőkre hivatkozó jelentései szerint tévedésből vetettek alá a végbélnyílásból vett mintavételnek Kínában állomásozó amerikai diplomatákat, mert az ilyen jellegű beavatkozások alól a diplomaták mentességet élveznének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.