Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 03. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Békés MATRIX

Példát mutat Békés megye összefogásból!

Példát mutat Békés megye összefogásból!

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke megyénkben értékelt.

Békésen egyeztettek egymással szeptember 1-én, a Magyar Vöröskereszt országos vezetői és a szervezet helyi képviselői, akiket Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, házigazdaként Izsó Gábor, Békés város polgármestere, Dr. Kovács József, a Parlament Egészségügyi Bizottságának elnöke valamint Dr. Párducz László főorvos fogadott.

A találkozó része annak az országos körútnak, melynek során Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, és a szervezet két új országos vezetője, Kardos István főigazgató és Nagy Gábor főigazgató-helyettes megyénként felmérik a megyei és helyi nehézségeket, és erősségeket.
Különleges helyet foglal el Békés megye a Magyar Vöröskereszt szervezetében. Nem csak azért, mert Nagy Gábor személyében éppen Békés megyei főigazgató-helyettese van a szervezetnek, hanem azért is, mert – mint ahogy az a találkozón is elhangzott - talán itt van az egyik legnagyobb szükség az összefogásra, éppen a megye hátrányos helyzetéből fakadóan. S mivel kiemelten fontos a segítségnyújtás, Békés megyére jellemzőbb a közösségépítő erő, mint más megyékben.

A békési Városházán megtartott egyeztetésen Farkas Zoltán, Békés megye elnöke bemutatta Habsburg Györgynek a megye történetét, jelenét és beszélt a megyei önkormányzat megváltozott feladatrendszeréről is. Kiemelte, hogy a megye mindig támogatta a Vöröskereszt tevékenységét, a 2011-es évben végzett együttműködéséért idén átvehette, "Az év támogatója" címet.

Izsó Gábor, Békés város polgármestere bemutatta a város jelenét, terveiket a Magyar Vöröskereszt vezetőinek.

A helyi szervezet a gyakorlatban is megmutatta, mit jelent a segítségnyújtás és az összefogás szavak, hiszen az éppen a napokban zajló, XIV. Madzagfalvi Napok keretében nem akármilyen véradást szervezet a Vöröskereszt, mintegy 200 véradó, összesen 90 liter vért ajánlott fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.