Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Szeptember 13. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Pénteken és szombaton BioRitmus Fesztivál

Pénteken és szombaton BioRitmus Fesztivál

A BioRitmus Fesztivál ezen a héten pénteken és szombaton a maga szelíd eszközeivel tölti meg élettel a Széchenyi ligetet, hogy különböző területekről vonultasson fel pozitív példákat az arra nyitott embereknek.

Lesz masszázs, hangfürdő, a szokásos biopiac, mentális színház, lehet szappant és sajtot készíteni, lélektáncot vagy capoeirát gyakorolni, természetgyógyászati módszereket kipróbálni, ökoházakról és közösségi kertekről beszélgetni, de találkozhatunk majd sámánnal és a hazai világzene legjobbjaival; ott lesz Úzgin Űver, Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartett, a Dobszerda… Kell ennél több, hogy kicsit kimozduljunk megszokott komfortzónánkból?

Balról jobbra Perdi Petra, Tóth Miklós és Soczó Krisztina a fesztivál beharangozóján

A hatodik bioritmus fesztivál részleteibe kedden délután Tóth Miklós főszervező, a Közép-békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulástól pedig Soczó Krisztina avatott be bennünket, Perdi Petra társaságában.

Fő célunk a rendezvénnyel, hogy pozitív példákat vonultassunk fel az élet különböző területeiről. Meg szeretnénk mutatni, hogy a körülöttünk levő világ gondjai, problémái közepette is vannak emberek, akik alulról építkezve olyan tevékenységeket végeznek, amelyekkel valahogy jobbá tudják varázsolni maguk körül a világot. Vannak, akik természetes alapanyagokból építkeznek, mások alternatív pedagógiai módszereken alapuló iskolákat hoznak létre vagy vegyszermentesen termelik meg az élelmiszereiket. Szeretnénk a hasonló gondolkodású embereknek és szakembereknek találkozási lehetőséget biztosítani; a különböző műhelyekben pénteken és szombaton sok mindent ki is próbálhatnak majd az érdeklődők. A másik része a fesztiválnak egy összművészeti együttlét olyan művészeti csoportokkal, előadókkal, akik valamennyien értékteremtő művészetet vonultatnak fel a táncoktól a kézművességig számos területen – mondta Tóth Miklós, hozzátéve, hogy aki pénteken és szombaton ellátogat a BioRitmus Fesztiválra, nem csak nézője, hanem aktív résztvevője lehet az alkotásnak a legkülönbözőbb területeken.

A szombati biopiac sem marad el, most is válogathatunk majd a zöldségek, gyümölcsök, szappanok, sajtok között

A szervezők együttműködnek többek közt a Natúrpark Egyesülettel és a Közép-békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulással, amely szervezetek részben biztosítják a helyszínt, részben pedig pályázati forrásból segítik a rendezvény megvalósítását. A társulás képviseletében Soczó Krisztina elmondta, hogy egy határon átnyúló másféléves együttműködési program keretében támogatást nyertek egy magazin létrehozására. A Körösök Völgye Élménymagazin negyedévente jelenik meg, első száma röviddel a fesztivál után, és minden szám kiadásához egy-egy rendezvény, egy-egy helyi túra kapcsolódik majd. A magazin – amelynek rovatvezetői Boldog Gusztáv, Szelekovszky László, Bonyhádiné Pásztor Enikő és Súr Enikő, felelős szerkesztője Tószögi György – a természeti és kulturális értékek bemutatásával foglalkozik, így teljesen természetes volt, hogy a bioritmus fesztivál mellé álltak.

A fesztiválon tavaly mintegy háromezer ember vett részt. Idén a szervezőkkel együtt negyven önkéntes munkálkodik azon, hogy ismét sokan jöjjenek el, és hogy kicsit közelebb kerüljünk a természethez és saját magunkhoz. Ha Ön pénteken és szombaton a televízió mellett dönt, előfordulhat, hogy sok negatív impulzus is éri majd. Ha inkább töltődni, találkozni, beszélgetni, alkotni szeretne, látogasson el a BioRitmus Fesztiválra, amelynek részletes programját ide kattintva tekintheti meg.

Mikóczy Erika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható