Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 19. 14:43, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pénz nélkül maradt a Malév?

Pénz nélkül maradt a Malév?

A Magyar Hírlap információi szerint nem jutott pénzhez a Malév.

A légitársaság közgyűlésén ugyanis nem jelent meg az állam képviselője, így a tulajdonosi kölcsön kérdésében sem született döntés. Várhatóan hétfőn tartják a megismételt közgyűlést.

A nemzeti légitársaság tegnapi közgyűlése határozatképtelen volt – értesült a lap. A magyar állam képviselője, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselői jelen sem voltak a közgyűlésen, ennek következtében aztán a testület nem tudott érdemi döntést hozni a Malév újabb, állami tőkejuttatásáról.Meglehet, hogy a kormányzati segítség elmaradása összefügghet azzal, miszerint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter – a Nol.hu szerint – nem jutott előre a Malév ügyében kínai tárgyalásai során. Egyelőre azt sem tudni, a magyar miniszternek sikerült-e tárgyalóasztalhoz ülnie a potenciális befektetőként számon tartott Hainan légitársaság vezetőivel. Úgy tűnik, ha folytak is megbeszélések a napokban a kínai befektető és a fejlesztési tárca első embere között, azok nem lehettek eredményesek. Így valószínű, hogy egyelőre nem a Hainan lesz a Malév új (rész)tulajdonosa. Az MNV Zrt. legkésőbb hétfőre ígért tájékoztatást a részletekről. Úgy tudni, hogy a megismételt közgyűlés is ekkor lesz. A Napi.hu azt írta, szakértők szerint az is meghúzódhat a háttérben, hogy a kormány jelenleg ennél „fajsúlyosabb” dolgokkal van elfoglalva, mint például az IMF-fel való tárgyalás előkészítése.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -