Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Február 13. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Pénzmosásért elítéltek egy mezőtúri férfit

Pénzmosásért elítéltek egy mezőtúri férfit

Jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy mezőtúri férfit, aki internetes csalásból származó pénze eltüntetéséhez nyújtott segítséget.

A táblabíróság pénzmosás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett 50 ezer forintra vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

A férfi 2014 végén állapodott meg megbízójával abban, hogy gazdasági társaságot alapít, hogy ezzel segítse bűncselekményből származó pénz elrejtését. Vállalta, hogy a társaság nevére bankszámlát nyit, az arra érkező összegeket rendszeresen készpénzben felveszi, és ezt a pénzt megbízója részére alkalmanként, díjazás ellenében átadja.

A férfi - akinek a megbízója az eljárás során ismeretlenül maradt - álnéven interneten megjelentetett hirdetésekben német állampolgároknak azt ígérte, hogy leszállítja az Egyesült Államokból az általuk rendelt személyautókat. Bár ezek ellenértékét a vevők átutalták a vádlott által megnyitott devizaszámlára, a megrendelők nem kapták meg a gépkocsikat.

A vádlott 2014. december 30-a és 2015. január 14-e között öt alkalommal összesen 44 500 euró - akkori árfolyamon mintegy 14 millió forint - érkezett a vádlott számlájára, amit át is adott megbízójának. Ezért alkalmanként 10-20 ezer forintot kapott.

A vádlott az eljárás során nem ismerte el bűnösségét.

A táblabíróság döntésével - többi közt az időmúlásra tekintettel - enyhítette a vádlottra az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék által kiszabott három év öt hónapos börtönbüntetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére