Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. December 18. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: facebook.com/PlacidoDomingo

Plácido Domingo is zsűrizi a Virtuózokat

Plácido Domingo is zsűrizi a Virtuózokat

Pénteken döntő epizódjához érkezik a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató hatodik évada.

A V4 + Közös nyelven zenélünk című műsorfolyam döntőjében Plácido Domingo spanyol operaénekes és karmester is véleményezi a fellépő fiatalokat.

A Virtuózok szuperdöntője péntek este 20.30-tól látható a Duna Televízió és az M5 műsorán - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A műsor most először lépett ki Magyarország határain kívülre, mégpedig úgy, hogy a fellépőket és a zsűrit a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia), valamint Szerbia adta.

Az elődöntőket és a mesterkurzust, valamint a szuperdöntőt egyszerre sugározza valamennyi ország állami tévéje, így hetvenmillió embert ér el a magyar fejlesztésű műsor, milliók láthatják a nemzetenként két-két tehetséges fiatalt - tartalmazza a közlemény.

A pénteki szuperdöntőben ott lesz Plácido Domingo világhírű spanyol operaénekes és karmester, aki már régóta a Virtuózok pártolója. A pénteki adásban fia, Plácido Domingo Jr. szerzeményét, valamint a 16 éves Balázs-Piri Somát és a Budafoki Dohnányi Zenekart vezényli, de véleményezi is a tíz fellépőt. A legfontosabb feladata az lesz, hogy segítsen eldönteni a magyar, a cseh, a szlovák, a lengyel és a szerb zsűritagnak, hogy a két legjobb közül ki legyen a győztes.

Az, hogy a tíz döntőbe jutott ifjú tehetségből ki lesz a hivatalos győztes, aki a Magyar Nemzeti Bank által felajánlott fejenként bruttó 15 ezer eurós pénzdíjat vagy 5000 eurós különdíjat nyeri, az csak péntek este derül ki.

A döntős fiatalok - Abouzahra Amira (14), Rozsonits Ildikó (14), Kristina Vasic (8), Vuk Vukjlovic (15), Martin Sulc (18), Eduard Kollert, Dawid Siwiecki (13), Zarina Zaradna (9), Alzbeta Rehaková (18) és Ajna Marosz (13) - közül többeknek nincs még saját hangszere, ezért bármelyikük is nyer, a nyeremény mindenképp jó helyre megy majd, tanulmányaik támogatására és hangszer vásárlásra fordíthatják azt - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.