Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Március 22. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Polgármesteri fogadás a szabad sajtó napján

Polgármesteri fogadás a szabad sajtó napján

Vantara Gyula megköszönte a "médiamunkások" egész éves tevékenységét.

Vantara Gyula polgármester ma fogadta a média munkatársait a városháza Mokos Termében a szabad sajtó napja alkalmából. A hagyományos sajtóbeszélgetésen kitért arra, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharchoz kötődik magyar sajtó napja, hiszen akkor, március 15-én nyomtatták az első szabad magyar sajtó jegyében a Nemzeti dalt és a tizenkét pontot. Az első pont így szólt: „Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését.”


Vantara Gyula polgármester ma fogadás keretében köszönte meg a "médiamunkások" egész éves tevékenységét

Vantara Gyula megköszönte a „médiamunkások” egész éves tevékenységét, a folyamatos munkát, amellyel hírt adnak a város életéről. A beszélgetésen érintette a városfejlesztés legfőbb projektjeit, az átalakuló intézményrendszert is. Szólt arról a kihívásról, amit a Jókai színház, az Ibsen ház és a Napsugár Bábszínház átvétele jelent, és hogy a szakmai irányítás mellett törekedni kell a pénzügyi-gazdasági irányítás racionalizálására. A színház esetében ez azt jelenti, hogy a hatszázmillió forintos finanszírozási költség felét az állam támogatja, a működetéshez szükséges anyagiak biztosítására pedig pályázik a város.
A nagy beruházások közül az Agóra projektet és a belváros revitalizációs programját emelte ki. A fogadás kötetlen beszélgetéssel, tapasztalatcserével zárult.

Vándor Andrea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV