Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2011. December 02. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Programok a balesetek megelőzéséért - Békéscsabai Rendőrkapitányság

Programok a balesetek megelőzéséért - Békéscsabai Rendőrkapitányság

FELHÍVÁS
Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság
2011. december 1.

A tél beálltával jelentősen megváltoznak az útviszonyok, és ez több közlekedőt felkészületlenül ér. A hőmérséklet változása és egyéb időjárási tényezők miatt az utak állapota változik, és ennek megfelelően a gumiabroncsok tapadási tulajdonságai is módosulnak. Fontos, hogy a gépjárműveket a tulajdonosaik, használóik alaposan átvizsgálják, a kötelező tartozékokat szükség esetén pótolják, a téli gumiabroncsokat pedig időben felszereltessék. Lényeges, hogy az ablaktörlők jól működjenek, és mindig legyen a tartályban téli ablakmosó folyadék. Hasznos kellék a jégkaparó és a jégoldó spray.

A rossz látási- és útviszonyok miatt a reakcióidő és a fékút is megnő, ezért hajtsanak óvatosan!

A nappali időszakok fokozatos rövidülése azt eredményezi, hogy a reggeli és késő délutáni csúcsforgalom jó része szürkületben, sötétben bonyolódik. Ezért fokozott jelentősége van a láthatóságnak. A járművek fényszóróit, lámpáit gyakrabban kell tisztítani. A kerékpárosoknak a kerékpár kötelező felszerelésein túl a láthatósági mellény beszerzésére és használatára is gondot kell fordítaniuk. Ezzel ugyanis nagymértékben segítik az észlelhetőségüket.

A hideg időben lefagyott utakon is számolni kell – főként a külterületi utakon – vadveszéllyel, ami balesetet idézhet elő.

A kemény hideg beálltával a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság a Kertész Autó Kft. közreműködésével segítséget ajánl az autósoknak. Így 2011. december 7-én 16 és 18 óra között, illetve december 14-én 16 és 18 óra között díjmentes tanácsadással várják a járművezetőket Békéscsabán, a cég Széna utcai telephelyén. Az érdeklődőket szakemberek várják, akiktől megtudhatják, hogy milyen javításokra van szükség a járműveik biztonságos üzemeltetéséhez. Térítésmentesen igénybe vehető szolgáltatások: fényszóró beállítás, fagyálló-folyadék mérés, gumibordázat mélység ellenőrzés.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság járőrei 2011. december 6-án a kerékpárosokat érintő általános ellenőrzést tartanak a Csorvás és Gerendás közötti úton. A rossz látási viszonyokra tekintettel a Magyar Autóklub képviselői láthatósági mellényeket ajándékoznak az arra járó bicikliseknek.

Az ünnepek közeledtével megnövekedő forgalomra kell számítani a bevásárlóközpontok, nagyobb üzletek környékén. Nem ritka ilyenkor, hogy a közlekedők egy része türelmetlenné, figyelmetlenné válik. A járművezetők, gyalogosok maguk tehetnek a legtöbbet a saját és mások biztonságáért. Ha a szabályok betartásával, egymásra figyelve közlekednek, nagyobb az esélye annak, hogy baleset nélkül megérkeznek oda, ahová elindultak. Az ünnepek idején se feledkezzenek meg a gyermekeknek kifejlesztett ülésekről, magasítókról, a biztonsági övet pedig mindig kapcsolják be. Soha ne fogyasszanak alkoholt, ha járművet vezetnek!

Balesetmentes közlekedést és kellemes ünnepeket kíván
a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.