Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Április 08. 11:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rákellenes nap: félórás mozgással hívják fel a figyelmet a daganatos megbetegedésekre

Rákellenes nap: félórás mozgással hívják fel a figyelmet a daganatos megbetegedésekre

Félórás mozgásra hívja az embereket a Magyar Rákellenes Liga a Covid idején se álljunk meg! elnevezésű kampány részeként április 10-én, szombaton.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a 30 perces "közös" mozgáson - sétán, futáson, kiránduláson, rollerezésben, táncban, kerékpározásban - mindenki részt vehet szombaton bármikor. A szervezők ugyanakkor arra kérik a résztvevőket, hogy a koronavírus-járvány miatt leginkább egyedül, de legfeljebb kis csoportokban, maszkban és a szociális távolság betartásával sportoljanak. A sportolásra a https://forms.gle/qwPgkrHGeGn4TWuh8 lehet regisztrálni.

A sportoláson kívül az idei nemzeti rákellenes napon ismét megtartják a "hagyományos" betegtájékoztató előadást, újra online módon.

A fej-nyaki daganatokról Karosi Tamás egyetemi docens, osztályvezető főorvos, oktatási-, kutatási- és tudományos igazgató tart előadást, aki kérdésekre is válaszol. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, a következő linken: https://rakliga.hu/blog/2021/03/25/dr-med-habil-karosi-tamas-phd-fej-nyaki-daganatok-elofordulasa-megelozese-kezelese/?fbclid=IwAR0NXQHjKaHFXjesZWVY1_3-1Jmhz8Fg5b3Huc3q487wiUO6-G7VrUu2rCI

Kitértek arra is, hogy a járványhelyzet komoly nehézségeket okoz az egészségügyi ellátásban, és különösen igaz ez az ellátásra szorulókra, közöttük is a daganatos betegséggel küzdőkre.

A nemzeti rákellenes napot 29 éve minden év április 10-én tartják.

Címkék: mozgás, rákellenes, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.