Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 03. 08:00, szombat | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrkézen a sokat próbált betörő (Békéscsaba Rk.)

Rendőrkézen a sokat próbált betörő (Békéscsaba Rk.)

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Több családi házba és lakásba betört az a férfi, akit szerdán fogtak el a rendőrök Békéscsabán. Mindent összeszedett, amiről azt gondolta, hogy később pénzzé tudja tenni. Az ellopott ékszerek és egyéb értékek egy részét azonban még megtalálták nála a nyomozók. A férfit a bíróság pénteken délelőtt előzetes letartóztatásba helyezte.

 

Idén júliusban több, hasonló körülmények között történt lakásbetöréshez hívták a békéscsabai rendőröket. A bűncselekmények a város egy jól körül határolható részén, a Lencsési lakótelepen, a Kőmíves Kelemen sor környékén és rendre nappal, a háziak távollétében történtek. A helyszíni szemlék során rögzített nyomok arra utaltak, hogy egy elkövető garázdálkodhat a területen, és nyilvánvaló volt az is, hogy főként pénzre, műszaki cikkekre és ékszerekre utazik. A kapitányság figyelőszolgálatokat szervezett az adott területre, majd pár héttel később hasonló intézkedésre volt szükség egy másik városban is. Békéscsabán ugyanis megszakadni látszott a sorozat, de nem sokkal később Mezőberényben történt több betörés. A békéscsabai eseteket vizsgáló nyomozók a Békési Rendőrkapitányság munkatársaival aprólékosan elemezték az eseteket és arra jutottak, hogy ugyanazzal az elkövetővel van dolguk. Az ismeretlen ráadásul pár héttel később ismét visszatette székhelyét Békéscsabára. Ekkor a kapitányság rendőrei már a főkapitányság nyomozóival és a Körös Akció Osztály kommandósaival igyekeztek tetten érni az ezúttal nem a Lencsésin, hanem a város másik végén akcióba lendült betörőt.

 

A férfit végül augusztus 31-én, szerdán sikerült elfogniuk. Éppen olyan arany ékszereken próbált túladni, amelyekről a tulajdonos még nem is tudta, hogy ellopták tőle. A hölgy ugyanis a bűncselekmény elkövetése után pár órával ért haza. Azonnal hívta a rendőrséget, ahol legnagyobb meglepetésére közölték vele, hogy megvannak az értékei. Azokat ugyanis a betörés elkövetője rögtön pénzzé akarta tenni, de ekkor már a nyomozók figyelték. Így amikor a frissen szerzett zsákmányt eladásra kínálta, a kommandósok azonnal elfogták. A 35 éves Békéscsabán élő, de mezőberényi kötődésű fiatalember egyébként más bűncselekményért kapott letöltendő szabadságvesztéséből februárban szabadult. Ezúttal lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

 

A Békéscsabai Városi Ügyészség a kapitányság előterjesztésére indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatatásba helyezését, melyet a bíróság pénteken el is rendelt.

Kapcsolódó anyagok
Letölthető állományok

Lefoglalt tárgyak 2011. augusztus (1565KB)
Legfoglalt tárgyak 2011. augusztus (1522KB)
Lefoglalt tárgyak 2011. augusztus (1552KB)

 


Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: betörés, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után