Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Szeptember 13. 08:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrségi hírösszefoglaló

Rendőrségi hírösszefoglaló

Emberölés, lopás és közlekedési balesetek - hírösszefoglaló a 2012. szeptember 11-én történt eseményekből.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kedden délután emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe egy 59 éves orosházi férfit.

A Sarkadi Rendőrkapitányságra kedden előállítottak két férfit, akik a gyanú szerint korábban egy mezőgazdasági tárolóból kb. 250 ezer forint értékű gabonát hoztak el. A kapitányság a 23 és 26 éves fiatalemberekkel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Szintén a Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei kedden szabálysértési feljelentést tettek egy fiatalkorú fiú ellen, aki jogosítvány nélkül vezetett személyautót.

Békés megyében kedden két személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Délelőtt Gyomaendrődön egy személyautó és egy tehergépkocsi ütközött össze. A személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette, a tehergépkocsi sofőrje könnyű sérülést szenvedett. Orosházán kora este, háromnegyed 6 körül egy tehergépkocsi és egy motoros ütközött össze, a motor vezetője súlyosan megsérült.

Húsz percen belül elfogták a lakásbetörés gyanúsítottját (Gyulai Rendőrkapitányság)

A Gyulai Rendőrkapitányságra ma délelőtt bejelentés érkezett egy Gyulán történt lakásbetörésről. Miután a bűnügyi osztály nyomozói megkezdték a helyszíni szemlét a kapitányság egyik bűnügyi technikusa a városban járőrözve felfigyelt egy fiatalemberre, akit már korábbi intézkedések kapcsán ismert. Igazoltatta, majd átvizsgálta a nála lévő hátizsákot, amelyben egy fényképezőgép és egy hordozható számítógép volt. A fiatalember tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, a lakás tulajdonosa azonban felismerte a dolgait. Így a fiatalt a bejelentéstől számított 20 percen belül előállították a kapitányságra és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. Kihallgatása során egy, az elmúlt hétvégén történt betörés elkövetését is elismerte.

Betörés és tulajdon elleni szabálysértés - rendőrkézen az elkövetők

Lopott holmival sétált be a rendőrségre egy férfi 2012. szeptember 11-én, kedden Gyulán.Rabosításra kellett jelentkeznie korábban elkövetett lopások miatt. A bejáratnál rögtön találkozott is egy nyomozóval, aki kérdőre vonta. A gyanúsított megpakolt szatyrára figyelt fel a rendőr, amelyben édességek és egy palack üdítő volt. Nem sokkal korábban ugyanis egy betörést jelentettek be a kapitányságon. Egy boltból 10 ezer forint értékű édességet és üdítő italt vitt el a tettes, a helyszíni szemlét ekkor már meg is kezdték a nyomozók. Kiderült, hogy a szatyorban a boltból eltűnt dolgok vannak, tehát a férfi lopott holmival a kezében indult a rendőrségre, ahol legutóbb szeptember 10-én, hétfőn hallgatták ki gyanúsítottként biciklilopások miatt. Kedden pedig újabb eljárás indult ellene, ismét lopás vétség elkövetésével gyanúsították meg.

Három nap elzárásra ítélte a bíróság azt a férfit, akit 2012. szeptember 8-án, szombaton délután vett szabálysértési őrizetbe a Békéscsabai Rendőrkapitányság.A férfi az egyik Békéscsabán tartott rendezvényen beleivott egy üveg pálinkába, amit az ott tartott vásárban árult egy hölgy. Odalépett az asztalhoz, ahol az üveg volt, a fogával kihúzta a dugót, majd kettőt kortyolt az italból. Miután letette az üveget 195 forintot adott át az árusnak. Az egész üveg pálinkát – amely azzal, hogy beleivott eladhatatlanná vált – nem akarta kifizetni. A férfit szabálysértési őrizetbe vették és bíróság elé állították. A Békéscsabai Városi Bíróság 2012. szeptember 11-én, kedden 3 nap elzárásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a rendőrség - tekintettel arra, hogy a férfival szemben többször folytattak már szabálysértési és büntetőeljárást különböző jogsértések miatt - súlyosításért fellebbezett.

BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.