Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Szeptember 19. 08:00, szerda | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrségi hírösszefoglaló

Rendőrségi hírösszefoglaló

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei hétfőn hajnalban előállítottak egy gyulai férfit, aki ellen a Gyulai Városi Bíróság adott ki elfogatóparancsot. A 25 éves férfinél elfogásakor kábítószer gyanús anyagot találtak, így a kapitányság visszaélés kábítószerrel vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A férfit kihallgatását követően bíróság elé állították.

A Sarkadi Rendőrkapitányság hétfőn délután őrizetbe vett egy kötegyáni férfit, aki a kötegyáni határátkelőhelyen szerette volna elhagyni az országot. Ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy bírósági elfogatóparancsot adtak ki ellene garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság eljárást indított egy mezőberényi fiatalember ellen, aki a gyanú szerint még szeptember 8-án bántalmazott egy fiatalt Békéscsabán, a Kazinczy utcában. A kapitányság az ügyben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Betörtek egy lakatlan házba az elmúlt napokban Gádoroson. A tettes fém tárgyakat, hűtőszekrényt, kályhacsövet, vízmelegítőt vitt el összesen kb. 84 ezer forint értékben. Az Orosházi Rendőrkapitányság a hétfőn érkezett bejelentést követően nyomozást indított és még aznap kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével a szomszédban lakó férfi gyanúsítható. A nyomozók az udvarán meg is találták az ellopott fém tárgyak egy részét. A kapitányság a gyanúsított mielőbbi bíróság elé állítása érdekében gyorsított eljárásban dolgozza fel az ügyet.

Eltiltották a járművezetéstől, mégis volán mögé ült az a férfit, akit hétfőn igazoltattak a rendőrök Orosházán. Miután ellenőrzésekor kiderült, hogy nem vezethetne, bíróság elé állították. Az Orosházi Városi Bíróság a férfit a szabálysértés elkövetése miatt 40 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.

Békés megyében hétfőn nem történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset.

Megfenyegette a családsegítő szolgálat munkatársát - zaklatás miatt javasol vádemelést a férfi ellen a rendőrség

Megfenyegette a családsegítő szolgálat munkatársát egy férfi az egyik Békés megyei városban. A férfinek gyermeke született, akit a kórházból a család lakhatási körülményei miatt nem vihettek haza. A csecsemőt ideiglenesen nevelőszülőknél helyezték el. A férfi miután tudomást szerzett erről, személyesen és telefonon is többször megkereste a családsegítő szolgálat ügyükben eljáró munkatársát, zaklatta, fenyegette a nőt. Az illetékes rendőrkapitányság személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen. A nyomozást lezárták, az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbítják az ügyészséghez.

Korábbi munkaadóját lopta meg egy férfi - vádemelési javaslattal zárult az ügyben indított nyomozás (Szeghalmi Rendőrkapitányság)

Vádemelést javasol a Szeghalmi Rendőrkapitányság egy férfi ellen, aki a gyanú szerint meglopta korábbi munkaadóját. A férfi egy vállalkozónál dolgozott, majd miután megromlott a viszonyuk, a vállalkozó telephelyével szomszédos házba költözött. Az egyik melléképület ablakán keresztül többször is átment korábbi munkaadójához, és fémből készült csöveket, alkatrészeket, sarokcsiszolót és több zsák búzát hozott el. A rendőrök az ellopott dolgok nagy részét lefoglalták tőle, így a vállalkozó kárának több mint fele megtérült. A Szeghalmi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 23 éves román állampolgárságú férfi ellen. A nyomozást a napokban vádemelési javaslattal fejezte be a kapitányság.

Négy határsértőt fogtak el a nagylaki és a battonyai határrendészeti kirendeltségek rendőrei

Szoros együttműködés az illegális migránsok feltartóztatása érdekében.

Négy határsértőt fogtak el a nagylaki és a battonyai határrendészeti kirendeltségek rendőrei a mezőhegyesi polgárőrség tagjai segítségével hétfőn este. A három férfi és egy nő egy nagy kiterjedésű kukoricatáblában rejtőzködött Csongrád és Békés megye határán. A két kirendeltség rendőrei kora este, negyed 7 körül előállították a három férfit és egy nőt, akik közül ketten kínai, a másik két határsértő pedig algír és tunéziai állampolgár. Az algír férfival szemben korábban a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség rendőrei intézkedtek, beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el vele szemben, így ezúttal - a tilalom megszegése miatt - büntetőeljárás indul ellene. A két kínai állampolgárt pedig két héttel ezelőtt a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség rendőrei fogták el az őket szállító embercsempészekkel együtt.

BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.