Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2010. Február 02. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrségi sajtóközlemények

Rendőrségi sajtóközlemények

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményei.

----------------------------------1.------------------------------------

A Békési Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, aki 2010. január 31-én 16 óra 30 perc körüli időben Mezőberényben a Kálvin tér 8. szám előtt az utcán tettleg bántalmazott egy 33 éves mezőberényi hölgyet.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ismeretlen elkövető a bántalmazást követően a Puskin utcán a belváros irányába futott.

Az elkövető személyleírása:

-Kb. 180-185 cm magas, fehér bőrű, sovány-beesett arcú, hosszúkás orrú férfi, aki fekete vagy sötét színű bakancsot, fekete, oldalzsebes katonai gyakorló nadrágot, fekete, combig érő kabátot és fekete kapucnit viselt.

Fantomrajz is készült az elkövetőről, amely a mellékelt képen látható.

A Rendőrség kéri a lakosság segítségét, hogy akik a bűncselekmény elkövetésének idején a helyszín közelében tartózkodtak, és bármilyen a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, illetve a nyomozást segítő körülményt észleltek, vagy akik a bűncselekmény elkövetőjére vonatkozóan bármilyen adattal, információval rendelkeznek, azok személyesen jelentkezzenek a Békési Rendőrkapitányságon vagy hívják a 66/411-644-es telefonszámot, illetve a Rendőrség 107-es, 112-es segélyhívó számát. A bejelentő adatait a Rendőrség bizalmasan kezeli.

----------------------------------2.------------------------------------

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt egy 21 éves battonyai férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2010. január 31-én vasárnap a kora délutáni órákban Battonyán egy családi ház előtt, korábbi haragos viszonya miatt egy 12 cm pengeél hosszúságú konyhakéssel megszúrt egy 45 éves battonyai asszonyt. A szúrás miatt megsérült személyt az Orosházi Kórházba szállították.

A Rendőrség a haragos viszony részleteit és a bűncselekmény napjának eseményeit rövid úton tisztázza, azonban a cselekmény súlyára tekintettel kezdeményezi a bűnügyi őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

----------------------------------3.------------------------------------

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves békéscsabai férfi ellen.

A Rendőrség kéri annak a fiatal fiúnak a jelentkezését, akit 2010. január 31-én 05 óra körüli időben Békéscsabán a Fiume Hotel előtt a gyanúsított megfenyegetett, bántalmazott, majd elvette a Samsung típusú mobiltelefonját.

A sértett személyesen jelentkezzen a Békéscsabai Rendőrkapitányságon vagy hívja a 66 / 523-700-as telefonszámot vagy a Rendőrség 107-es, 112-es segélykérő számát.

A Rendőrség az ügy részleteiről később ad tájékoztatást.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.