Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Augusztus 25. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Részben válnak nonprofittá a szolgáltatók?

Részben válnak nonprofittá a szolgáltatók?

A lakossági tarifarendszer sávossá alakításával lehetne nonprofittá tenni az energiaellátást a fogyasztók egy része számára.

A lakossági tarifarendszer sávossá alakításával lehetne nonprofittá tenni az energiaellátást a fogyasztók egy része számára - a Magyar Nemzet úgy tudja, ez a javaslat vetődött fel a szolgáltatók részéről a miniszterelnök korábbi bejelentésével kapcsolatban.Orbán Viktor nemrégiben jelentette be, hogy a kormány nonprofittá alakítaná a közszolgáltatásokat, és példaként említette az energia továbbítását, szétosztását, az azzal való kereskedést, legalábbis a lakossági körben.

Orbán Viktor ennek kapcsán nagy vitára számít Brüsszellel, ám arról nem ejtett szót, hogy miként kívánják végrehajtani az átalakítást.A lap szerint ezt az energiaszolgáltatók úgy tartanák megvalósíthatónak, ha három sávra osztanák fel a hatóságilag szabott egyetemes tarifát.Az első csoportba a szociálisan rászorulók kerülnének, akik alacsony fogyasztás mellett a jelenleginél akár kevesebbet is fizethetnének az energiáért, a második sávba az átlagos felhasználású fogyasztókat sorolnák, a harmadikat pedig olyan fogyasztók alkotnák, akik még az egyetemes körbe tartoznak ugyan, de energiaigényük jóval az átlag felett van.

Az egyetemes szolgáltatói tarifa a közeljövőben szinte biztos, hogy változni fog és akár harmonizálhat is a szolgáltatók elképzeléseivel. Horváth Péter a Magyar Energia Hivatal elnöke azt mondta a lapnak korábban, hogy a MEH javaslatot nyújtott be a fejlesztési tárcának. Ennek értelmében az átlagostól nagymértékben eltérő fogyasztás kerülne ki a központilag meghatározott díjszabás alól, és a piacihoz közelebb álló, nem támogatott tarifa mellett kaphatnának energiát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.