Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Szeptember 26. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Ringes bajnoki címek kick-box-ban

Ringes bajnoki címek kick-box-ban

Debrecenben rendezte meg a Magyar Kick-box Szakszövetség az idei felnőtt full-contact Magyar Bajnokság döntőjét, s vele a II. osztályú ringes bajnokságot.

A döntőkre a súlycsoportok legjobbjait hívták meg, a tét a bajnoki címeken kívül az volt, hogy ki szerzi meg a november végi, bukaresti Európa-bajnokságon indulás jogát. Ennek megfelelően feszült és nagyon kemény küzdelmeket vívtak a résztvevők, köztük a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzői.

S ebben a küzdelemben a csabaiak végül is győztesen hagyhatták el a ringet. 71 kg-ban a nap legjobb mérkőzést produkálta a két régi rivális, a békéscsabai Benedek Zsolt és Laszák Zoltán (Szigetszentmiklós-Tököl SE). Mind a három menet óriási iramot és kemény ütésváltást hozott, de a látványos és nagy erővel végrehajtott rúgások sem hiányoztak. Méltán kapott mind a két versenyző nagy tapsot a mérkőzés végén. A bírók 2:1 arányban Benedek Zsoltot látták jobbnak a bírói értékelés szempontból nehéz mérkőzésen, aki így országos bajnoki címet szerzett. Ugyanígy bajnok lett 81 kg-ban Szabó László, csak nagyobb fölénnyel, és ezt egy régi válogatott, a nyírgegyházi Hosszú Ferenc bánta.

Géczei Róbert az ifjú tehetség a 60 kg-os döntőben nem csak egyhangú, 3:0 arányú pontozásos győzelmet aratott a veterán pécsi Kiss Gábor ellen, hanem ezzel valószínűleg egy korszakot is lezárt a rendkívül szimpatikus pécsi sportember életében, hiszen ez volt az első eset, hogy több összecsapás után végre Géczei győzedelmeskedett-teljesen megérdemelten! Hiába, a fiatalok egyre jobban nyomulnak itt is! Ezt mutatja Petrina Pál teljesítménye a II. osztályú K-1 bajnokságon (K.O-val nyerte első mérkőzését) vagy a Junior II. osztályú full-contactban győztes Gyemengyi Ákos, aki a K-1-ből „kirándult” sikeresen erre a mérkőzésre. Összegezve, elégedetten és jó kedvűen jöhetett haza a csabai csapat és edzője: Hricsovinyi Károly!

Eredmények - Full-contat Magyar Bajnokság:
60 kg

1.Géczei Róbert (Békéscsabai Lakótelepi SE), edző: Hricsovinyi Károly
2.Kiss Gábor (PTE PEAC RFC SE, Pécs)

71 kg

1.Benedek Zsolt (Békéscsabai Lakótelepi SE), edző: Hricsovinyi Károly
2.Laszák Zoltán (Szigetszentmiklós-Tököl SE)

81 kg

1.Szabó László (Békéscsabai Lakótelepi SE), edző: Hricsovinyi Károly
2.Hosszú Ferenc (Nyíregyháza)

II.Osztályú Ringes Magyar bajnokság

K-1 60 kg

1.Géczei Róbert (Békéscsabai Lakótelepi SE), edző: Hricsovinyi Károly
2.Petrina Pál (Békéscsabai Lakótelepi SE)

Full-contact 86 kg

1.Gyemengyi Ákos (Békéscsabai Lakótelepi SE), edző: Hricsovinyi Károly
2.Tamás Áron (Miskolc)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.