Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 22. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: mti

Rombolt a jég Szabolcsban: hétszáz ház rongálódott meg

Rombolt a jég Szabolcsban: hétszáz ház rongálódott meg

Tizenhárom szatmári településről érkeztek kárbejelentések a keddi vihar és jégeső miatt, a térségben több mint hétszáz ház rongálódott meg. A viharban senki sem sérült meg

- közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta, a legfrissebb jelentések szerint a jégeső Rozsály, Méhtelek, Garbolc, Uszka, Kishódos, Nagyhódos, Nyírkáta, Magosliget, Botpalád, Tiszabecs, Csenger, Zajta és Gacsály településen okozott kisebb-nagyobb károkat. A helyzetet nehezítette, hogy a reggeli jégeső utáni délelőtt ismét vihar volt a térségben, így nőtt a kárt szenvedett ingatlanok száma.

A jég károkat okozott többek között a nagyhódosi templomtoronyban és az épülő csengeri tanuszodában, illetve több középületben is - tette hozzá a szóvivő. A kármentesítésben jelenleg kétszáz tűzoltó és önkéntes mentőegység vesz részt.

Dóka Imre elmondta, a megyeiek mellett Borsod-Abaúj-Zemplénből és Hajdú-Biharból egyaránt érkeztek tűzoltóegységek, Romániából pedig Lázári település küld önkéntes tűzoltókat. A lakóházakban a palafedést rongálta meg a borsónyi, vagy dió és tojás nagyságú jég, amely a kora reggeli órákban kevés csapadékkal érkezett, ezért is okozhatott ekkora pusztítást.

Az MTI tudósítójának helyszíni beszámolója szerint Rozsályban szinte minden második lakóház érintett a jégesőben, a tetőket átlyuggatta a jégeső, egyes ingatlanok tetőszerkezetét nagyrészt szinte teljesen szétverte. A tulajdonosok a tűzoltók segítségével fóliázzák a tetőket, az utcán és a járdákon mindenütt cserép- és paladarabok hevernek. A község polgármesteri hivatala és a teleház sem úszta meg a jégverést, az épületekről a törött cserepeket szedik le, később pedig lefóliázzák azokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére