Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Szeptember 18. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Rongálások Gerlán

Rongálások Gerlán

Az elmúlt hetek rongálásai felhívták a figyelmet a gerlai településrész biztonságosabbá tételének fontosságára.

Az ügyben olyan híresztelések is napvilágot láttak, hogy bekamerázzák a városrészt, és több helyre telepítenek térfigyelő kamerákat. Egy helyi honlap szerint az éjjel is látó kamerák az iskolaudvart, a buszvárót –, amelynek üvegfalát valaki még júliusban ripityára törte – a park első és hátsó részének területeit fogják figyelni.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Gerla önkormányzati képviselőjét és Mlinár Jánosné helyi polgárőrt. Zelenyánszki Péter, az 1. számú választó körzet képviselője érdeklődésünkre elmondta, hogy sajnos valóban elszaporodtak a rongálások a nyáron. Többször tönkre tették ismeretlenek a Marx téren a padokat. Ezeket a köztéri műtárgyakat alig egy éve (lakossági kérésre) helyezték ki, s már a falunap előtt megrongálták őket, a mellettük található szeméttároló edényt pedig felgyújtották ismeretlen elkövetők. Korábban a Pacsirta utcai játszótéren fordultak elő hasonló események.

Zelenyánszki Péter azt is elmondta, hogy feltevéseik szerint a nyári hónapokban elszaporodott vandál cselekmények mögött fiatalok állhatnak, akiknek a tanévkezdéssel valószínűleg csökken majd a szabad idejük. A körzet képviselője anyagilag is támogatta a településrész rendőrét, aki Dobozról jár át Gerlára.

– Megkértem a polgárőröket, hogy intenzívebben járőrözzenek péntek és szombat éjjel. A rendőrség is biztosított arról, hogy ők is gyakrabban fogják ellenőrizni a területet – tudtuk meg a képviselőtől.

Térfigyelő rendszer üzembe helyezésére csak a legvégső esetben kerülhet sor. Ugyanis ez más beruházások kárára történne meg. A kamera kihelyezésének helyszíneként leginkább az iskola fala felelne meg, hisz itt lehetne a leginkább garantálni a berendezés biztonságát – erősítette meg értesüléseinket Zelenyánszki Péter.

Megkerestük az üggyel kapcsolatban Mlinár Jánosnét, a helyi polgárőrség tagját is. A képviselő és a polgárőrség ezúton is kéri a gerlai lakosság segítségét, együttműködését: amennyiben éjszaka, vagy akár nappal is furcsa zajokra lennének figyelmesek, kérik, hogy értesítsék elsősorban az ingyenesen hívható 107-es rendőrségi számot.

A lakossági bejelentéseket az alábbi telefonszámon tehetik meg: a polgárőrség 24 órás ügyeleti mobil számán: 06-30-231-2317, illetve munkaidőben 8-tól 16 óráig a 433-064 vonalas telefonszámon.

Vándor Andrea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható