Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Október 12. 08:00, szerda | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Sikkasztással gyanúsítják a jósnőt - vádemelést javasol a rendőrség a hódmezővásárhelyi nő ellen

Sikkasztással gyanúsítják a jósnőt - vádemelést javasol a rendőrség a hódmezővásárhelyi nő ellen

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetése miatt javasol vádemelést a Békéscsabai Rendőrkapitányság az ellen a nő ellen, aki a gyanú szerint rontáslevétel ígéretével több millió forintot csalt ki egy békéscsabai hölgytől. A megkárosított hölgy 2011 februárjában jelentkezett a rendőrségen és elmondta, hogy több részletben összesen 28 millió forintot adott át egy jósnőnek, akit egy újsághirdetésen keresztül ismert meg. A hirdetésben rontáslevételre vállalkozó, a pénz megtisztítását ígérő nővel összesen négyszer találkozott. Azért adott neki pénzt, mert megígérte, hogy a bankjegyeket egy szent helyre viszi, ahol azok megtisztulnak. Ha ez megtörtént, visszahozza és visszaadja a pénzt, de erre egyik alkalommal sem került sor. A hölgyet minden találkozáskor megnyugtatta, hogy az eddig elvitt pénze jó helyen van. Azt is mondogatta neki: érzi, hogy van még pénze, a rontást pedig csak úgy lehet levenni, ha a teljes összeget elviszi. Így sikerült rávennie a hölgyet arra, hogy újabb összegeket adjon át neki.

A nyomozás során kiderült, hogy a hódmezővásárhelyi gyanúsított a békéscsabai nőn kívül még többeket megkárosított. Egy kilencvenes éveiben járó békéscsabai bácsitól is hasonló módszerrel csalt ki több százezer forintot. Az idős férfi ügyén kívül még három hódmezővásárhelyi károsult ügyét is vizsgálta a Békéscsabai Rendőrkapitányság. Ők is a nő által feladott, rontáslevételről, szerelmi kötésről, fehér mágiáról szóló, sorselemzést ajánló újsághirdetésre jelentkeztek, majd személyes találkozások alkalmával adták át megtisztításra pénzüket, illetve arany ékszereiket.

A 38 éves hódmezővásárhelyi nőt üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésével gyanúsítja a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A nyomozás a napokban lezárult, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbítják a Békéscsabai Városi Ügyészségnek.




Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.