Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 16. 16:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Síliftbaleset történt Georgiában, magyarok is a liftben rekedtek

Síliftbaleset történt Georgiában, magyarok is a liftben rekedtek

Többen megsérültek egy síliftbalesetben Georgiában a Gudauri síterepen pénteken. Magyar síelők is voltak a liften, ők épségben megúszták a balesetet.

Treer Albert, a helyszínen tartózkodó magyar turista az MTI-nek telefonon elmondta, hogy magyarok is fent rekedtek a 3276 méterre vezető Sadzele liften, amikor nagyjából tíz ülőszék összecsúszott. Közlése szerint a mentés nagyjából másfél órája tart.

A székek először megindultak hátrafelé, hat magyar síelőnek sikerült kiugrania, mielőtt a székek összeütköztek volna, ketten azonban fent rekedtek. A alsó állomáson nagyjából tíz szék roncsolódott szét az ütközésben.

A Georgian Journal honlapja idézte a georgiai egészségügyi minisztert, aki azt mondta, hogy tizenketten sérültek meg, köztük két külföldi, egy ukrán és egy svájci, és hogy egyikük sérülése sem súlyos.

A miniszter elmondása szerint két embert Tbiliszibe további nyolcat a gudauri kórházba szállítottak. A nyolc emberből egy már el is hagyhatta az egészségügyi intézetet - tette hozzá.

A Georgian Journal jelentése szerint a georgiai belügyminisztérium megkezdte a baleset kivizsgálását.

Fotó: illusztráció

Címkék: baleset, Georgia, sílift

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.