Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 07. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Soerri & Poolek lányokat és abszintot hoz a KÖRF-re – galéria

Soerri & Poolek lányokat és abszintot hoz a KÖRF-re – galéria

Míg tavaly az árral, idén az apállyal kardoznak Pósteleken, a világos- és sötétkék ég alá elrendelt háromnapos Körös Körül Ifjúsági Fesztivál (KÖRF) résztvevői.

No de hát, aki nem bírja a nélkülözést, az jeges whiskey-zzen Jock Ewinggal a szobaventilátor alatt. Buli van!


Még az öreg lajtos is lelájtosodott (kattints a képre!)

A tavaly startoló KÖRF megálmodói és kivitelezői életkedvét még a három napig pisilő teremtő veseproblémája sem tudta a pósteleki dagonyába fojtani. Ergo az eső által megtizedelt jamboree viszonylagos csöndes hangoskodását a csapat tagjai az évközi koncertekkel (Kiscsillag, Esti Kornél, 30Y…) tették rendbe. Szombathelyi Dávid egyik alapítóatya szerint a klubbulik közvetlenül az arcukba tolták: igenis, van helyük a térképen.

A team mellett szól: nem engednek az alapszabályban lefektetett műfaji elképzelésekből (rock- és elektromjúzik). Továbbá plusz erényük, hogy holmi nézőcsúcs döntögetése miatt nem lépnek bele az amolyan juhászelődös, zenebutikos gasztrofeszt-katyvaszba, hogy most kérem szépen egy kis popocska következik, majd egy romalakodalmas nóta, amelyet szimfonikusbetét zár.


Rákkenróll teaidőben

A fesztivál idén is három színtérrel (Nagyszínpad, Sinus-sátor, Jam-sátor) domborít, és a fentebb már említett évközi pincehangoskodásoknak köszönhetően minden szinten, ezer szinten nőtt a szintnem (fellépők, árusok, elővételi jegyeladások).

És ahogy minden szinten rákkenróll, és szinte minden rákkenróll (by: Menyhárt J.), így már csütörtök kora délután, a Grand Mexican Warlock megkezdte az eredendően autósmozi flaszterolvasztását.

Nem könnyű első bandának lenni, s nem könnyű 38 fokban nyomulni, és a következő csapás, Nemjuci igenje, azaz Németh Juci az utóbbi nem meglepő természeti jelenség miatt óvatosságra is intette a kopogó júliusban sörrel pogózókat. „Ilyenkor még egy korty is veszedelmes lehet” – üzente két dal között, egy kis boltolás mellett a deszkákról.


Juci trikóban bótol

Ugyanis Juci nem a CD-ket promózta, hanem a magukkal gurított Nemjuci mobil ruhásstand helyszínét. A cuccokat maga turkálja, amelyre rányomják a zenekari logót, és így egy csomó nemjucis ruha futkos az országban. (Mi is vettünk egy rusnya zöld pólót, ami annyira ronda, hogy már egyenesen szép.)

Majd öregesen, sötétedésig maradva megvártuk a Turbót, akik nem hiába azok, akik. A pszichedelikus rockot zúzó bagázs hajhagymáinkat nem kímélve, állkapcsainkat a betonyig húzva hozta az iskolát.

Az általam említett zenekarok: a GMW, a Nemjuci és a Turbo mind egy menedzsment istállóba tartoznak, és kizárólagosan angolul nyelven működnek közre. Az angolszász közlésformának minden bizonnyal értelme van, noha e pillanatokban (péntek 11:14) Bukarest felé húz a karavánjuk, hogy újlatin ajkú szomszédjainknak rázzák a brit szellemet. Noha ők könnyebben megértik az englisht, hiszen már a Tom és Jerryt is feliratozva nézték a háromlábú kisszékükről.


Íme a Turbo

Sebaj! Nekünk még mindig itt van két tűző-izzó napocska Póstelekből. És ahogy Szombathelyi kolléga mesélte: szombat éjjelén, vagy inkább vasárnap hajnalán Soerri & Poolek mély dekoltázsú felszolgáló lányokat és ingyen abszintot fog osztogatni a Nagyszínpad első sorában.

Like? Fesztivál!

Sukkmarci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni