Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 11. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Sok trafikost vertek át a kasszások

Sok trafikost vertek át a kasszások

Sok trafikos nem tudja teljesíteni online adatszolgáltatási kötelezettségét a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felé, mert – véleményük szerint – nem szerződés szerint teljesíti vállalt kötelezettségeit a pénztárgépszállító. A kialakult helyzetben a boltosok több százezer forintot is veszíthetnek így a beszállító hibájából. Most egy online felületen várják a károsultak jelentkezését, akik jogi és műszaki segítséget kapnak a hibásan teljesítő online kassza forgalmazókkal szemben.


Az onlinekassza.hu-nál már sok trafikos jelezte, hogy átverték őket, a szerződött kasszaforgalmazó nem teljesíti vállalásait. Így sokan, nem tudnak megfelelni az adatszolgáltatási kötelezettségüknek sem. A trafikosok szinte kilátástalan helyzetbe kerültek, ugyanis a rendelet előírja az online adattovábbítást az NDN felé, ha pedig ezt nem teljesítik, megbüntetik őket – tudósít a hírportál.

A szakmai portálnál jelentkező, pórul járt kereskedők többsége már nem bízik abban, hogy sikerül megegyezniük azokkal a cégekkel, amelyek nem megfelelően szolgáltatnak, inkább másik, megbízható partnert keresnek, hogy eleget tehessen a törvényben foglaltaknak.

A szakmai portál várja mindazoknak a bejelentkezését, akiknek a beszállítója nem teljesít megfelelően, vagy úgy érzik, kihasználták, átverték őket.A bejelentéseket elemzik, majd jogi és műszaki tanácsot nyújtanak, illetve ügyvédi támogatást adnak a kasszaforgalmazó elleni jogszerű fellépésre. A portálon egy online bejelentőlap kitöltésével jelezhetők a problémák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk