Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 02. 14:00, péntek | Életmód
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Ősszel is egészséggel!

Ősszel is egészséggel!

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szűrővizsgálata Békéscsabára érkezik
Békéscsaba a következő helyszíne az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy Csepp Teszt (ECSET) szűrő-körútjának.

A program célja felhívni a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére.

Pénteken tizenhetedik állomására érkezik az Erős Antónia alapította Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy CSEpp Teszt - azaz ECSET - körútja. Szeptember 2-án, pénteken a békéscsabai Korzó téren tartunk ingyenes egészségügyi szűrést 11 és 16 óra között. A helyszínen az Elektronika 77 Kft. nővérei vércukorszintet, az Accutrend munkatársai koleszterint, a Dr. HU szakemberei pedig vérnyomást, testzsír százalékot, testtömeget, testmagasságot és haskörfogatot mérnek. A rizikó felmérés alapján a Smart Med képviselői kiszámolják, kinek mennyire kell tartania a cukorbetegség, a hypertónia, vagy a magas koleszterinszint kialakulásától jelenlegi életmódja megőrzése mellett.

Az országjáró progam célja elsősorban, hogy felébressze az egészségtudatosságot, illetve - az alapítvány célkitűzéseivel összhangban - felhívja a figyelmet a cukorbetegségre, amely a legfrissebb felmérések szerint Magyarországon mintegy másfél millió embert érint; ebből körülbelül 750 ezren nem tudnak arról, hogy cukorbetegek.

A körút egyben verseny is: őszre kiderül, hogy melyik Magyarország "legegészségesebb városa" a szűrések alapján. A díjat november 13-án vasárnap, a Syma Csarnokban, a hatodik Egy Csepp Világnapon adjuk át. Tavaly a trófeát Szeged vitte el, Ördög Nóra vezetésével.

Pénteken mindenkit sok szeretettel várunk a Korzó téren, és szurkolunk, hogy idén Békéscsaba még jobban teljesítsen, mint tavaly!

Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.

www.egycseppfigyelem.hu

www.facebook.com/egycseppfigyelemalapitvany

www.egyszerelunk.blog.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.