Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Augusztus 19. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Összeolvadhat a csabai és gyulai kórház

Összeolvadhat a csabai és gyulai kórház

Hamarosan megjelenik egy 48 milliárd forint keretösszegű pályázat, amelynek révén több kórház összeolvadhat a jövőben - közölte Kovács József, a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgatója pénteken az MTI-vel.

Amint a kiírás - várhatóan egy hónapon belül - megjelenik, a gyulai kórház a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézettel közösen nyújt be a két intézmény összeolvadásáról szóló pályázatot.


Kovács József, aki egyébként az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnöke is, hozzátette: a gyulai és a békéscsabai kórházak együttműködéséről szóló tervek nem új keletűek. Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral, illetve a békéscsabai városvezetéssel is többször egyeztettek erről.


Kiemelte: ez az intézkedés semmilyen formában nem befolyásolja a kórházak működését. Korábban is többször volt már rá példa, hogy egy nagyobb intézménybe integrálódott egy kisebb, s egy szervezeti egységként működtek tovább, de területük ellátását azt követően is biztosították - mondta Kovács József.
A Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) az MTI megkeresésére azt közölte: a gyulai és a békéscsabai kórház szorosabb kooperációjáról régóta folynak tárgyalások a térségben. Nagy egészségügyi ellátóterület, két, egymáshoz közel fekvő kórház, jó egymás közti közlekedéssel. "Az egészségügyi ellátás minőségi fejlesztése gazdaságosan és hatékonyan valósulhat meg az összefogás révén, a terület lakosságának érdekében" - fogalmaztak, hozzátéve: az együttműködés lehetőségéről a két kórház vezetése között körültekintő, minden részletre kiterjedő tárgyalások folynak, amelyeket a GYEMSZI mint fenntartó támogat.


bkdi bpg bhi

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.