Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Augusztus 20. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Gyulai Hírlap Online

SZABÓNÉ KATONA KATALIN WLASSICS GYULA-DÍJAT KAPOTT

SZABÓNÉ KATONA KATALIN WLASSICS GYULA-DÍJAT KAPOTT

Az állami kitüntetést Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter adta át.

Szabóné Katona Katalin

Szabóné Katona Katalin, a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője magas állami kitüntetést, Wlassits Gyula-díjat kapott a köztársasági elnök megbízásából Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterétől.

A Wlassics Gyula-díj azoknak a közművelődésben dolgozó szakembereknek adományozható állami kitüntetés, akik az iskolán kívüli művelődésben elméleti tevékenységükkel, új módszerek kidolgozásával, azok alkalmazásával és terjesztésével kiemelkedő eredménnyel szolgálták a korszerű művelődést és a művészi ízlés fejlesztését.

A kitüntetett adományozást igazoló okiratot és érmet kap. A kerek alakú bronz érem átmérője 80 mm, vastagsága 8 mm. Az érem egyoldalas, Bakos Ildikó szobrászművész alkotása, Wlassics Gyula portréját ábrázolja, és WLASSICS GYULA-DÍJ felirattal van ellátva.

Az 1999-ben alapított díjat augusztus 20-án, húsz személy kaphatja meg. Gyulán hasonló elismeréssel legutóbb, 2006-ban Széll Jánost, a Göndöcs Benedek Szakképző Iskola és Kollégium népművelő-tanárát ismerték el.



Wlassics Gyula-díj. Forrás: zankanari.blog.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.