Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 07. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békéscsabai Hírek

Szalmonella miatt betegedtek meg ...

Szalmonella miatt betegedtek meg ...

Szalmonella miatt betegedtek meg a Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai és tanítói.

Az igazgatónő korábban kizárta, hogy Szalmonelláról lenne szó.

A vizsgálatok kiderítették, hogy nem egyszerű gyomorrontás történt a békéscsabai oktatási intézményben. Információim szerint 14 diák és 2 pedagógus lett rosszul egy héttel ezelőtt, amikor egy elsős tanuló születésnapi buliját tartották az iskolában.

A hagyományok szerint az ünnepelt édesanyja süteménnyel lepte meg gyermeke osztálytársait, akik később rosszullétre, hasmenésre panaszkodtak.

Múlt pénteken Szeleczky Erzsébet megkeresésemre elmondta, nem kell megijedni mostanra már mindenki jól van, a Coli baktérium jelenléte, illetve a Szalmonella-mérgezés kizárható. Azóta a vizsgálatok igazolták, hogy ez utóbbitól betegedtek meg az iskola elsős tanulói és tanítói.

Az ÁNTSZ fertőtlenítést rendelt el az épületben és megtiltotta, hogy az intézmény rendezvényein házi süteményeket kínáljanak.

Kovács Zsolt/Csaba Rádió (104 Mhz)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.