Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 24. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Százórás foci az Előre tiszteletére - galéria

Százórás foci az Előre tiszteletére - galéria

A labdarúgást szeretők szerdától vasárnapig százórás focival tisztelegtek a centenáriumát ünneplő Előre előtt a Békési úti Tréning Center pályáin zajlott mérkőzésekkel.

Napközben az általános és középiskolák városi bajnoksága zajlott, délutánonként a városi kispályás labdarúgó bajnokság küzdelmeit bonyolították le, éjszakánként pedig óránkénti váltásban a legelszántabbak alkalmi és baráti társaságainak csapatai játszottak egymással. Az utolsó, a századik óra meccsét az Előre Öregfiúk csapata vívta meg a szurkolók csapatával.

A századik órában a szurkolók csapatával játszott az Előre Öregfiúk csapata - a képre kattintva megtekintheti galériánkat (fotó: Such Tamás)

Szerda délelőtt tíz órakor kezdődött és vasárnap délután tizennégy órakor ért véget a százórás foci, amit a szerda esti és csütörtöki eső miatt kicsit át kellett alakítani.

– A száz focióra megvolt – szögezte le Szigeti Csaba, a hivatal sportcsoportjának vezetője – még ha nem is pattogott folyamatosan a labda. Amikor zuhogott az eső, dörgött és villámlott, akkor senki sem játszott, jó időben viszont többször a Tréning Center két pályáján is zajlottak a mérkőzések, és természetesen éjszaka is folytak a meccsek.

Szigeti Csabától megtudtuk: koncepció volt, hogy a város általános és középiskolái éppúgy szerepet kapjanak a programban, mint a szabadidős sportolók. A Tréning Centerbe szervezték például a diákolimpiai versenyt és a városi középiskolai bajnokságot is. Nehézséget leginkább az éjszakai mérkőzések játékosainak toborzása okozott, hiszen normális esetben éjszaka üres a pálya, most viszont a legelszántabb férfiak és nők éjjel 3-4 órakor is játszottak.

Az Előre október 22-én lesz százéves, és a születésnap előtti utolsó hetek igen mozgalmasnak ígérkeznek. Szeptember 28-án, pénteken 17 órakor az Előre Centenáriumi Klubban mutatják be a Bárka legújabb számát, amelynek több írása is – vers, a csabai pályákra, mérkőzésekre emlékező elbeszélések, az Előre múltját feldolgozó tanulmány, Eb-blog, Népstadion-esszé, Pásztor-könyv kritika – kapcsolódik az Előre centenáriumához, illetve általában a sporthoz, a futballhoz. Októberben a tervek között szerepel egy centenáriumi emléktábla avatása, a kolbászfesztivál keretében pedig egy bajnokok gyúrása verseny az Előre évszázad legjobbjaival és az ő vendégeikkel. A Békéscsabáról elszármazott szövetségi kapitányokat is szeretnék összehozni egy konferencia vagy beszélgetés erejéig, a születésnapon pedig Előre díszközgyűlést terveznek.

Szintén a tervek között szerepel egy Előre-kiállítás. Az év során Békéscsaba oktatási intézményeiben rendkívül színvonalas kiállításokat állítottak össze a gyerekek és pedagógusok az Előre centenáriummal összefüggésben, ezeket szeretnék egy helyszínre vinni az Előre sportszakosztályainak bemutatásával együtt.

Túl a százórás focin, az eseményekben gazdag Előre centenáriumi év méltó lezárására és a születésnapra készülnek a sportszeretők és a szakemberek.

Mikóczy Erika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.