Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 02. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Szeméttelep-rekultivációs program a Körös-szögben

Szeméttelep-rekultivációs program a Körös-szögben

Csütörtökön zajlott a “Települési szeméttelep rekultivációs program a Körös-szögben” projekt nyitórendezvénye.

A program kivitelezési munkálatai már elkezdődtek, hisz még múlt évben, közbeszerzési eljárás keretében, a Körös-szög DG Konzorcium nyerte el a munkát. A konzorcium tagjai a Duna Aszfalt Kft. és a Geohidroterv Kft.
A KEOP-2.3.0/2F/09-2010-0013 azonosító számú projekttel az érintett települések hulladéklerakóinak rekultiválására nyílik lehetőség. A települések hosszú távú
célja, hogy javítsák az ott élők életminőségét, elősegítsék a település népességmegtartó képességét, továbbá európai színvonalnak megfelelő higiéniás alapfeltételeket teremtsenek.


Mindezt úgy, hogy óvják környezetüket, és a beruházásokat a fenntartható fejlődés szempontjait betartva valósítsák meg. A fenti célok elérése érdekében hozták létre a projektben résztvevő települések a Körös-völgyi Hulladékgazdálkodási Rekultivációs Önkormányzati Társulást.


A Körös-völgyi HRT.-t alkotó önkormányzatok: Békéscsaba, Csabacsüd, Csárdaszállás, Gyomaendrőd, Kétsoprony, Kondoros, Körösladány, Szabadkígyós, Szarvas. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez a 2010. évben benyújtott KEOP-2.3.0/2F/09-2010-0013 azonosítószámú pályázatát az Energia Központ Nonprofit Kft., mint Közreműködő Szervezet támogatásra érdemesnek ítélte, majd ezt követően 2011. április 27-én írták alá támogatási szerződést. A projekt összköltsége 1.383.624.207 forint, támogatás intenzitása száz százalékos, megvalósítása az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával történik.


A projektből eddig eltelt időszakban a lefolytatott beszerzési/közbeszerzési eljárások alapján kiválasztották a következőket: projektmenedzsment, a projekt hivatalos közbeszerzési tanácsadója, a PR és tájékoztatási feladatok ellátását végző vállalkozás, a könyvvizsgáló, a beruházás FIDIC mérnöke, valamint a beruházást végző kivitelező cégeket. A kivitelezői szerződéseket 2012. január 30-án írták alá, ezután következett a munkaterület átadás-átvétele. Így minden akadály elgördült a munkálatok megkezdése elől. A békéscsabai hulladéklerakó rekultivációjára 7 hónap áll rendelkezésre, a további 8 település hulladéklerakójának kivitelezői munkálatait pedig 2013. március 31-ig kell befejeznie a Körös-szög DG Konzorciumnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.