Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI Kép: OrientPress Hírügynökség/archívum

Szerződést bontanak a 61-es út építőjével

Szerződést bontanak a 61-es út építőjével

December óta nem nem végez munkát a 61-es út elkerülő út építésével megbízott konzorcium, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) ezért szerződést bontana vele.

Valójában már 2010 ősze óta akadoznak a munkálatok, miután a konzorciumi tag Vegyépszer csődvédelmi eljárást kért.

NIF pénteken az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szerződéstől való elállás oka, hogy az ENV 61 Konzorcium az aláírt és megkötött szerződésben foglaltak ellenére már december óta nem teljesít, azaz nem folytat munkát.
A nagykanizsai elkerülő szakasz építésére biztosítottak az uniós források, ezért a szerződésbontást követően a NIF a közeljövőben új közbeszerzési pályázatot fog meghirdetni - közölte a beruházó. A NIF korábbi tájékoztatása szerint az elkerülő út az M7-es autópályát a Kaposvár felől érkező főúttal köti össze Nagykanizsától délkeletre, a munkálatok 2009-ben kezdődtek el. A kétszer egysávos, közel 3,3 kilométer hosszú út építésére kiírt közbeszerzési eljárást az ENV 61 Konzorcium nyerte el, amelyet az Euroaszfalt Építő és Szolgáltató Kft. vezet, tagja pedig a Nemzetközi Vegyépszer Zrt.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként nyert támogatást. A 3,6 milliárd forint beruházás 15 százalékát az operatív programon belüli hazai forrásból fedezik, 85 százalék pedig európai uniós támogatás.
Helyszíni tapasztalatok szerint a munkálatok 2010 ősze óta állnak, addig a nyomvonal kialakítása, részben aszfaltozása, valamint a vasutat keresztező híd zsaluzata és szerkezetének egy része készült el. A most is kint lévő táblák felirata szerint 2010 októbere lett volna a befejezési határidő, a konzorciumi tag Nemzetközi Vegyépszer Zrt. azonban időközben csődvédelmet kért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk