Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Július 15. 07:49, péntek | Bulvár
Forrás: KRQ Communications

Széttépték a másolatot – Legális zeneletöltésért küzdenek az X-Faktor sztárjai

Széttépték a másolatot – Legális zeneletöltésért küzdenek az X-Faktor sztárjai

Az X-Faktor első négy helyezettje, Vastag Csaba, Takács Nikolas, Király L. Norbi és Janicsák Veca nem tudja tovább nézni, hogy milyen sok az illegális zeneletöltés, a silány másolat.

Évek óta hatalmas problémát jelent az előadóknak és a szerzőknek, hogy a lemezeladás folyamatosan csökken, az illegális zeneletöltés azonban olyannyira növekszik, hogy az szinte mindenki számára magától értetődő, bármennyire is büntetendő. Mostantól azonban – a SPAR-csoport és a Sony Music jóvoltából – már hazánkban is lehetőség van arra, hogy bárki letöltse kedvence dalait, méghozzá legálisan, pár forintért.

„Az illegális letöltés pont olyan, mintha valaki bemenne a boltba, levenne a polcról egy kenyeret és fizetés nélkül távozna, vagyis lopna. Ez ellen fel kell lépni! Éppen ezért döntöttünk úgy Vecával, Nikolasszal és Norbival együtt, hogy nyíltan felvállaljuk a harcot a legális zeneletöltésért. Áttéptük a silány másolatot, és megmutattuk: milyen az eredeti” – mondja Vastag Csaba, az X-Faktor győztese.

Hazai és külföldi előadóművészek több mint 350.000 dalának legális letöltésére van lehetősége a zenekedvelőknek a SPAR-csoport jóvoltából, miután a kiskereskedelmi lánc és a Sony Music közös promóciót indított népszerű hazai előadók bevonásával. A reklámkampány célja a vásárlásösztönzés mellett, hogy alternatívát kínáljon a vásárlóknak az online zeneletöltést illetően. Már az előzetes adatok szerint is történelmet írt a SPAR és a Sony Music közös akciója Magyarországon, hiszen az első két héten mind az ingyenes dalletöltések száma (mintegy 35.000 letöltés), mind a fizetős letöltések száma (mintegy 1.500 letöltés) nagyságrendekkel haladta meg a korábbi legális felületeken regisztrált időarányos forgalmakat.

Címkék: zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára