Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Október 09. 15:02, szerda | PR

Szigeteléssel az otthon melegéért

Szigeteléssel az otthon melegéért

Számos lakás, különösen a régi építésűek nem rendelkeznek megfelelő szigeteléssel. A társasház falainak szigetelésén például csak közös erővel tudnak a ház lakói változtatni -

-azonban az ablakaink megfelelő hőtartásáról már mi magunk is gondoskodhatunk.

Ki ne szeretné csökkenteni a fűtési költségeket? Rezsi költség mindenképpen keletkezik, azonban nem mindegy, hogy mennyi pénzünk megy rá a fűtésre vagy akár a hűtésre. Otthonunk ezen költségeit megfelelő szigeteléssel jelentősen csökkenthetjük.

Miben van segítségünkre a jó szigetelés?

Ami talán a legfontosabb, hogy télen a meleget a lakásban tartja, minimalizálja a hőveszteséget, nyáron pedig megakadályozza, hogy túl sok hő jusson be otthonunkba, ezzel feleslegesen felmelegítve azt. E két előnynek köszönhetően jelentősen csökkenhet a szükséges hűtő- és fűtő berendezések használata, mely kétségkívül rengeteg pénzt spórolhat számunkra.

Házunk szigetelése több ponton is történhet, azonban az ablakok megfelelő szigetelőanyaggal való ellátása az egyik legfontosabb lépés. Hogy miért?

Az ablakunk szigeteléséről házilag mi magunk is könnyen gondoskodhatunk, még akkor is, ha társasházban élünk. Ráadásul a különféle nyílászárók, méretüknek köszönhetően, sokkal több hőt engednek át, mint gondolnánk.
Hőveszteség a nyílászárókon keresztül ugyanis többféle módon is folyamatosan történik. Ideális esetben ezért az összes nyílászárónkat érdemes egyszerre szigetelni, azonban ha erre nincs lehetőségünk, akkor is fontos, hogy lépésről lépésre megtegyük a kellő intézkedéseket. Ebben az esetben mindig a hálószobákkal érdemes kezdeni a felújítást, hiszen ebben a helyiségben igazán nem mindegy, milyen a hőérzetünk. A megfelelő hőmérséklet a pihentető alvás záloga.




Költséghatékony megoldás lehet a fokozatos ablakcseréken túl az alternatív módszerek alkalmazása is. A legkedveltebb és egyben leginkább hatékony módszer az ablakok öntapadó szigeteléssel való ellátása.
Öntapadó szigetelési megoldásokkal egyszerű és gyors energia-megtakarítás érhető el. Ráadásul házilag, magunk is könnyedén megoldhatjuk a felújítást ezzel a módszerrel, szakember segítsége nélkül.

Az öntapadó szigetelési lehetőségek is többfélék lehetnek: gumitömítés, habszivacs tömítés és profil garantálhatja, hogy a hideg levegő kint marad, a meleg levegő pedig nem szökik el a belső térből, vagy épp nem melegíti a lakást a nyári hónapokban.
Sőt! Ha a piacon elérhető legjobb megoldásra törekszünk, akár több különféle módszert is bevethetünk egyszerre. Ebben az esetben mindenképp érdemes ablakszigetelő fóliát is alkalmazni, mely egy átlátszó szigetelés. Másodlagos szigetelő légréteget hoz létre az ablakunknál, amely helyettesíteni tudja a második ablaktáblát. Igazán költséghatékony, gyors és egyszerű megoldás!

Ahhoz, hogy leellenőrizzük, mennyire sikerült jól a szigetelés, számos módszert bevethetünk. A legegyszerűbb, ha enyhén vizes kezünket a nyilászáróknál tartva figyeljük, hogy mennyire érezzük a levegő mozgását, de ugyanerre egy gyertya lángja is bevethető.
Készülj fel a télre még időben, és szigeteld nyílászáróidat a melegebb hónapokban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.