Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2015. Október 12. 16:00, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Szijj Zsolt szeretne egy jóízűt autózni!

Szijj Zsolt szeretne egy jóízűt autózni!

Interjú Szijj Zsolt rallycross pilótával, a Máriapócson október 23-24-én megrendezésre kerülő Rallycross Országos Bajnokság és Amatőr versenysorozat VII. futama előtt.

Bajnok esélyesként érkezel Máriapócsra a Rallycross OB évadzáró futamára.
- Igen, abszolút!
Úgy gondolom egész évben jól teljesítettünk és csak akkor nem sikerült dobogóra állnunk amikor valami műszaki probléma hátráltatott. Mondjuk az is csak a féltengelyekkel volt, mert egyébként a Simon fivérek egy szuper kis autót tettek alám! Biztos túl erős az autó és a féltengelyek nem bírták a vezetési stílusom!

Lesz-e fejlesztés a Rabócsiringi versenyre a Suzukin?
- Idénre már nem terveztünk fejlesztéseket, annyi van hogy a motort kell leellenőrizni mert meghibásodott a termosztát Nyirádon és egy kicsit megmelegedett a motor. Ezért is volt az, hogy a döntőben visszavettem a tempót és inkább begurultam egy biztos 2. helyen mint hogy első helyen megfőzzem a motort. Az éves bajnokság nagyobb prioritással bírt számunkra mint a futamgyőzelem.

Mi kell ahhoz, hogy megnyerd az éves bajnokságot?
- A bajnokság megnyeréséhez egy biztos autózás és mindössze 4 ponttal több kell mint amennyit a legrosszabb, dobos versenyünkön sikerült összeszedni!
A célunk az, hogy egy jóízűt autózzunk és megérdemelten szerezzük meg a Magyar Bajnoki Címet a CEZ Bajnoki Cím mellé!

2016-os terveid?
- 2016-ra az a tervünk hogy a Rallycross Europabajnokságon indulunk, de ahhoz tényleg még sokat kell az autón is fejleszteni meg nekem is meg kell még "tuningolni" magamat!

Köszönöm az interjút, mindenkit üdvözlök és várunk Máriapócsra az utolsó megmérettetésre!Szurkoljunk közösen Zsoltinak október 23-24-én Máriapócson, a Rabócsiringen!

Támogatóink, segítőink:
J&S SPEED, DK Transport, BAR-NUL Kft., Rack-Autó Kft., WATI Gmbh., SPH Kft., Trio-Trend Kft., ONLY, NEXT, REBOOT, OMP, SLC Transport, DANUBIUS-MARKET Kft., SPEEDY RACING, Speedy Kft. Na és persze a SPEEDY Motorsport és a Simon fivérek!

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Címkék: autó, autósport, cross, rali

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.

2020. Május 18. 18:12, hétfő | Sport

Végre újra a valódi versenypályán!

Év elején nem gondoltuk volna, hogy ilyen sok várakozás után a Gender Racing új F4-es versenyautója lesz az első, ami idén először felgurulhat körözni a Hungaroring aszfaltjára a fránya COVID okozta kényszerszünet után.

2020. Május 08. 19:16, péntek | Sport

Virtuális pályákon kezdi a 2020-as szezont a Gender Racing

A hétvégén debütáló, újabb online versenysorozatban mérik össze erejüket a vírushelyzet miatt a GRT virtuális versenypályákra visszaszorult versenyzői is.

2020. Május 06. 15:22, szerda | Sport

Turbosinger és lacházi Dragracing!

Június 6-án Dragracing Autós Országos Bajnokság lesz a Kiskunlacházi reptéren. (Kiskundragházán)