Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2018. Március 04. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szombaton ismét többfelé voltak pluszok

Szombaton ismét többfelé voltak pluszok

Több mint egy hét után az ország nagy részén ismét többfelé volt fagypont fölötti hőmérséklet - írta szombaton Facebook-oldalán a Meteorológiai Szolgálat, amely szerint a jövő héten "határozott" melegedés várható.

Azt írták: a maximumhőmérséklet még szombaton is jóval az átlagos (7 Celsius-fok) alatt maradt, országos átlagban 0 fok volt. A legmagasabb értéket Újpesten mérték, 3,2 Celsius-fokot.

Közlésük szerint még két "igen hideg, sőt helyenként zord" éjszakára kell számítani. A következő napokban azonban folytatódik a lassú, de "határozott enyhülés". A jövő hét közepétől előbb csak néhol, majd egyre több helyen 10 fok körüli hőmérséklet is várható - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint vasárnap elsősorban a déli megyékben lehet még kisebb havazás. Az Alföldön néhol élénk lesz a szél is. A hőmérséklet hajnalban többnyire mínusz 11 és mínusz 2 fok között alakul, de a havas, derült, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. Napközben mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulnak a maximumok.

Hétfőn általában napos idő várható. Napközben csapadék nem lesz, estétől viszont több helyen valószínű eső, nyugaton hó is, néhol ónos eső. Helyenként megélénkül a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 14 és mínusz 4 fok között valószínű. Napközben 0 és plusz 6 fok közötti értékek várhatók.

Címkék: fagy, hideg, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket