Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 26. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

„Szülőföldünk szelíd szépsége"

„Szülőföldünk szelíd szépsége

A Békés Megyei Intézményfenntartó Központ és a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága szeretettel vár minden kedves érdeklődőt dr. Grin Igor fotóművész „Szülőföldünk szelíd szépsége” című kiállításának ...

A Békés Megyei Intézményfenntartó Központ és a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága szeretettel vár minden kedves érdeklődőt dr. Grin Igor fotóművész „Szülőföldünk szelíd szépsége” című kiállításának megnyitójára 2012. szeptember 28-án 16.00 órára, , a múzeum Clio termébe (Békéscsaba, Széchenyi u. 7.). Rendhagyónak számít ez a tárlat a kiállítási tervek listáján. Nemcsak a képi világ közvetítésében − hiszen most festmények helyett fotók viszik közelebb a látogatót az alkotóhoz −, hanem azért is, mert az alkotót régi ismerősként, volt kollégaként üdvözölhetjük ismét a múzeumban. Grin Igor időszaki kiállítása tisztelgés a volt néprajzkutató, múzeumigazgató és nem utolsó sorban az alkotó előtt. Korábban így írtak róla: Egyik méltatója munkáját az aranymosáshoz hasonlította. Miért? Mivel egy-egy témát szeret alaposan „körüljárni”, s ez csak nagyszámú felvétel árán lehetséges, kiállításra kerülő munkái mindegyikét sok-sok, olykor több tucatnyi fotográfiából választja ki. Portréihoz nagyságrenddel több (nemritkán több száz) képkockát exponál. Ez a módszer digitális technikával nem jelent gondot. Fotográfiai munkája elismeréseként a Békéstáji Művészeti Társaság felvette tagjai sorába, s 2008-ban a Társaság szakmai díjában részesült. Ugyanez év óta tagja a Békéscsabán működő Márvány Fotóműhely alkotói körének. Itthon és külföldön mintegy harminc egyéni tárlatot rendezett, és számos kollektív kiállításon vett részt. Alkotásait ez idáig – egyebek között – Battonyán, Békéscsabán, Pécsett, Mosonmagyaróvárott, Békésen, Gyulán, Orosházán, Aradon, Nagyszalontán és Tarnowskie Góryban rendezett kiállításokon mutatták be.

Az ünnepélyes megnyitó házigazdája dr. Szatmári Imre megyei múzeumigazgató.

A kiállítást megnyitja Banner Zoltán művészettörténész.

A megnyitón közreműködik Barbócz Sándor.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A meghívó nagyításához kattintson a képekre!

Meghívó

Meghívó

Pintér Anikó

(pinter.aniko@bmmi.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.