Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Július 19. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Táborok, wifi, kerékpárkölcsönzés

Táborok, wifi, kerékpárkölcsönzés

Gyermekzsivajtól hangos a Széchényi ligetben található Körösök Völgye Látogatóközpont udvara. Negyedik nyáron zajlanak a központban izgalmasabbnál izgalmasabb táborok a környezettudatos nevelés és a mozgás jegyében,...

Gyermekzsivajtól hangos a Széchényi ligetben található Körösök Völgye Látogatóközpont udvara. Negyedik nyáron zajlanak a központban izgalmasabbnál izgalmasabb táborok a környezettudatos nevelés és a mozgás jegyében, és emellett természetesen fontos szerepet kap most is a móka, a kacagás és a mesék varázslatos világa is. Emellett kerékpárkölcsönzéssel és vezeték nélküli internetkapcsolattal is várják a látogatókat.

A Körösök Völgye Látogatóközpont nyári táborokkal, kerékpárkölcsönzéssel és wifivel is várja a látogatókat

Nyári táborok

Minden évben egy szakértő, lelkes csapat állítja össze a gyerekeknek a táborok tematikáját és napi programjait, azzal a céllal, hogy az idelátogató gyerekek fantasztikus élményekkel, egy újfajta tudással és feltöltődve térjenek haza. Mindehhez a liget gyönyörű környezete adja a helyszínt.

Június 25. óta 7 héten át, 7 féle tábor közül válogathattak és válogathatnak az apróságok. A sort a Honfoglaló tábor kezdte, ahol a gyerekek az ősmagyarsággal ismerkedhettek meg. Ezután következett a Gubacstábor, a Mazsola mesetábor és a Házitündérképző. Hátravan még a Heted7 ország tábor, sok sok érdekes mesével és kalanddal, az üvegheggyel meg a királyfival, ahonnan tarisznyával a vállukon kelnek vándorútra a gyerekek, hogy személyesen éljék át a mesék világát. Ugye milyen fontos a mozgás? Ezt a szervezők is nagyon jól tudják, úgyhogy a testet és a lelket is edzi a július 30-tól induló jógatábor. Augusztus 6-án pedig zárul Miki Mókatára a Csínűző táborral, ahol a színház vörös függönye mögé rejtett kosztümös világba tekinthetnek be a gyerekek.

A Körösök Völgye Látogatóközpont egy új, zöldebb és szebb világra nyit ablakot, sőt ajtót egész évben zajló színes és érdekes programjaival, amelyről honlapjukon és a facebookon adnak tájékoztatást.

Kerékpárkölcsönzés

Swinn Csepel Cruiser és Swinn Csepel Ranger felnőtt kerékpárok kölcsönözhetők a látogatóközpontban. A kölcsönzési díj fél napra (max.6 óra) 700 Ft/db, 1 napra (max.13 óra) 1100 Ft/db, 2 napra (max. 36 óra) 1800 Ft/db. Csoportos kedvezmény 10 fő felett 20 százalék. Az árak az áfát tartalmazzák. Érdeklődni a Körösök Völgye Látogatóközpontban lehet a Széchenyi ligetben, illetve a 66/445-885 vagy a 20/425-0925-ös telefonszámon.


Wifi

A Széchenyi ligetben, a Körösök Völgye Látogatóközpont környezetében elérhető vezeték nélküli internet kapcsolatot a központ minden látogatója igénybe veheti az Invitelnek köszönhetően. A június elején kiépített rendszer révén látogatóközpont udvarán, az épület előtti körön és a játszótéren egyaránt ingyenesen lehet netezni az erre alkalmas készülékeken. A webcímet a böngészőbe írva egy belépő oldalt találunk, melyhez a szükséges adatok a látogatóközpont hirdetőtábláján tekinthetők meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén