Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. November 11. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Átadták a Szabó Pál téri ifjúsági parkot

Átadták a Szabó Pál téri ifjúsági parkot

Tizenegymilliós városi beruházásnak köszönhetően valósult meg a Lencsési Általános Iskola melletti ifjúsági park felújítása, amelynek augusztusban megkezdett munkálatait november 2-án fejezte be a kivitelező.

A megújult területet már korábban birtokba vehették az iskolások és a környék lakosai, a szimbolikus átadásra ma délután került sor.

- A békéscsabai önkormányzat még 2007-ben döntött egy közel 100 milliós keret elkülönítéséről, amelyből az elmúlt években is a város szabadidős parkjainak felújítására költöttünk. Ebből a forrásból valósult meg a Szabó Pál téri ifjúsági park megújítása is, amelynek első üteme fejeződött be november 2-án. – fogalmazott dr. Ferenczi Attila a ma délutáni átadáson. Az önkormányzat városfejlesztési tanácsnoka hozzátette, hogy a beruházás keretében csaknem 600 négyzetméternyi díszburkolatos és szegélyezett sétány épült, hat támlás padot és egy asztalt is elhelyeztek a területen, valamint félszáz fát és több mint félezer lombhullató cserjét is telepítettek. Az iskola mögötti megsüllyedt részek feltöltése során 300 köbméternyi földet használtak fel, amelynek köszönhetően az eddig szinte használhatatlan, mára teljesen befüvesített területen focipálya kialakítására is lehetőség van. Vida András, a Lencsési Általános Iskola igazgatója új tradíciót is meghonosítana az új parkban, hiszen mint kiderült az iskola ballagó osztályai ezentúl minden tanév végén egy-egy fát ültetnek majd. Dr. Ferenczi Attila leszögezte, hogy a beruházás második üteme is megvalósul 2012-ben, amelynek keretében egy kis játszóteret építenének az új parkba.

Címkék: beruházás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt