Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. November 08. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Tanuljunk Demokráciát! - vetélkedő az Ibsen Házban

Tanuljunk Demokráciát! - vetélkedő az Ibsen Házban

A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft., mint konzorciumvezető a TÁMOP-3.2.3-08/2-2009-0085 Közösségek építése a Körösök völgyében - a közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában Békés megyében...

A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft., mint konzorciumvezető a TÁMOP-3.2.3-08/2-2009-0085 Közösségek építése a Körösök völgyében - a közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában Békés megyében című projekt keretében 2010. július 1-től a „Tanuljunk demokráciát" programsorozat megvalósítását vállalta.

A projekt folytatásaként szervezetünk egy „Tanuljunk Demokráciát!" elnevezésű vetélkedőt szervez a három megyei fenntartású középiskola diákjai részére, ahol a program során eddig megszerzett információk birtokában mérhetik össze tudásukat a fiatalok. A vetélkedő 2011. november 8-án 10 órai kezdettel kerül megrendezésre az Ibsen Ház Stúdiószínházában.

A rendezvényen elméleti és gyakorlati feladatok várják a tanulókat.


A projekt célja a demokratikus jogok gyakorlását fejlesztő kompetenciák fejlesztése. A program első eleme, a Demokrácia iskola volt a három megyei fenntartású közoktatási intézményben (Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény, Harruckern János Közoktatási Intézmény és a Hunyadi János Közoktatási Intézmény).

A Demokrácia iskola oktatója, Dr. Szenográdi Péter történelem tanár

A 10-10 órás képzés során Dr. Szenográdi Péter történelem tanár irányításával 36 diák ismerhette meg a demokrácia intézményeit magyarországi és európai viszonylatban, áttekintették a demokrácia történetét, a demokráciához kapcsolódó alapfogalmakat, a demokrácia hiányosságait.

A programban részt vevő diákok eljuthattak a
jogalkotó és jogalkalmazó intézményekbe

A projekt folytatásaként intézményenként 30-30 fiatal tanulmányi kiránduláson vett részt a jogalkotó és jogalkalmazó intézményekben, azaz betekintést kaphattak a helyi önkormányzatok, a rendőrségek, a bíróságok, az ügyészségek, a kistérségi munkaszervezetek és a magyar Parlament munkájába.

Forrás: Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Iroda
Feltöltő: Fiedler Nikoletta

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Címkék: parlament

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt