Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 14. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Tavasszal (május-június hónapban) indulhat az Ifiház ötszintes épületének bontása

Tavasszal (május-június hónapban) indulhat az Ifiház ötszintes épületének bontása

A Bíráló Bizottság második fordulós döntésében a békéscsabai Agóra projektet 1.702.746.162 Ft összeggel támogatásra érdemesnek ítélte. A döntés értelmében, az első fordulót követően feltételesen megítélt 1.711.606.000 Ft-ot, 8

A megítélt támogatási összeg mellé - a Képviselő-testület döntése értelmében - az Önkormányzat legfeljebb 250 millió forint önerő biztosítását vállalta. Mind a megítélt támogatási összeg, mind az önerő felhasználásának a mértéke és üteme a projekt megvalósításának az időszakában kerül véglegesítésre.

A projekt megvalósításának ütemtervét a pályázati kiírásban rögzített 2011. június 30-i befejezési dátum határozza meg. Ennek és a pozitív támogatói döntés ismeretében jelenleg a projekt megvalósításának előkészítő munkái zajlanak. A projektmenedzsment részéről jelenleg a legfontosabb feladat a Támogatási szerződés megkötéséhez szükséges 23 darab mellékletből álló dokumentáció megküldése. Ezen dokumentumok elfogadását követően nyílik mód a költségek számára pénzügyi fedezetet nyújtó támogatási szerződés aláírására. A támogatási szerződés megkötésének előkészítésével párhuzamosan, e hónapban készülnek el a beruházástípusok: megvalósításával kapcsolatos építészeti (bontás, építészet, statika, öböl, közmű, út, parkoló, terasz, kert kiviteli terv részek), valamint a szakágankénti tervtípusok (épületgépészet, épületvillamosság-gyengeáram, épületvillamosság-erősáram,

vagyonvédelem, tűzvédelem, belsőépítészet; akusztika. A tervellenőrzött tervek, és a jogerős építési engedély rendelkezésre állását követően kerül sor a bontást végző vállalkozás, a kivitelező és a műszaki ellenőr kiválasztására.

A tervek szerint a nagyterem, a terasz, a nyaktag teljes körű, és az ötszintes épület részleges bontására 2010. május-június hónapokban kerül sor, a kivitelező részére a munkaterült átadásra és a kivitelezési munkálatok elkezdésére 2010. június hónaptól kerülhet sor. A kivitelezés eredményeképpen a jelenleg is rendelkezésre álló 5 szintes épület teljes egészében megújul, az igazgatási funkciójú helységek mellett helyet fog biztosítani többek között oktatási, kiállítási, rekreációs és kulturális funkciók megvalósítására is. A jelenleg meglévő nagyterem helyett pedig egy 600 m2-es multifunkcionális terem, illetve egy 400 fő befogadásra alkalmas kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkező hangverseny- és előadóterem kerül felépítésre. Az épület egyediségét, különlegességét a Körös-csatorna, terasz elé történő kismértékű beterelés is fogja jelenteni. A beruházás eredményeképpen a város egy 6.200 m2-es, magas színvonalú hang- és fénytechnikával bíró, energiatakarékos gépészeti megoldásokkal rendelkező költség-hatékony üzemeltetésű épülettel gazdagodik.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.