Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Április 25. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Tavaszi tárlat az egyetemen - galéria

Tavaszi tárlat az egyetemen - galéria

A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karán négy alkotó művét tekinthették meg az érdeklődők Tavaszi tárlat elnevezéssel.

A Csuta György, Lonovics László, E. Szabó Zoltán és Várkonyi János alkotásaiból rendezett kiállítást dr. Szemenyei Sándor, az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága Békés Megyei Tudományos Testületének Művészeti Műhelye vezetője nyitotta meg.


Dr. Szemenyei Sándor: A tavasz mindig valami újnak a nyitánya, kezdete - a képre kattintva megtekintheti galériánkat (fotó: Such Tamás)

Mint azt a műhelyvezetőtől megtudtuk, még szeptemberi ülésén döntött úgy a megyei tudományos testület, hogy művészeti műhelyt alapít. Így most a Tavaszi tárlat keretében a négy alapító tag műveit állították ki a szervezők.

Szemenyei Sándor azt is elmondta érdeklődésünkre, hogy nemcsak ezért esett a négy művészre a választás, hanem azért is, mert mindannyian tehetségesek, nemzetközi elismertségnek örvendenek, s aktívan részt vállalnak térségünk művészeti közéletének szervezésében is.

Személyiségük, egyéniségük közel áll egymáshoz, úgymond „rokonlelkek”, s a tavasz mindig valami újnak a nyitánya, kezdete. Minderre megnyitóbeszédében is utalt Szemenyei Sándor és kiemelte a művészek szabadsághoz és önmagukhoz való sajátos viszonyát. A kiállító alkotók életpályájának bemutatása mellett egy-egy személyre szóló kérdést is kaptak a megnyitón, így – képeik mellett – a nagyközönség ars poeticájukból is ízelítőt kaphatott.

Vándor Andrea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás