Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 26. 06:06, szerda | Belföld
Forrás: mti

Távgyógyítók ellen emeltek vádat Nógrádban

Távgyógyítók ellen emeltek vádat Nógrádban

A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 32 éves férfi és 42 éves társa ellen emelt vádat, akik gyógyító szolgáltatást ígérve 98 ezer forintot csaltak ki egy sértettől - közölte az MTI-vel a megyei főügyész kedden.

Bóna Gyula elmondta: a 32 éves elsőrendű vádlott gyógyító médiumként hirdette magát tavaly júliusban egy közösségi oldalon. Egy 64 éves ember felvette velük a kapcsolatot, akinek azt ígérték, hogy meg tudják gyógyítani távol lévő lányát. A "távgyógyításért" három alkalommal kaptak pénzt, összesen 98 ezer forintot.

Az elsőrendű vádlott nem rendelkezett képzettséggel, nem szerepel az egészségügyi dolgozók nyilvántartásában, így egészségügyi - közte természetgyógyászati - tevékenység önálló végzésére nem volt jogosult, amivel társa is tisztában volt - közölte a főügyész.

A két büntetett előéletű vádlott ellen az ügyészség társtettesként elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről