Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Október 18. 08:00, kedd | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Taxival hozta a pakisztánokat a moldáv embercsempész

Taxival hozta a pakisztánokat a moldáv embercsempész

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Másodjára fizettek egy embercsempésznek azok a pakisztáni férfiak, akiket október 15-én, szombaton hajnalban fogtak el a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei.

Az egyenruhások mélységi ellenőrző szolgálatot láttak el, amikor hajnali háromnegyed 4 körül Mezőkovácsháza külterületén leállítottak egy román rendszámú taxit. A kocsiban öten ültek, a román sofőrön kívül egy moldáv és három pakisztáni férfi. Igazoltatásukkor kiderült, hogy a pakisztáni állampolgárok két héten belül már másodjára kerülnek rendőrkézre, és Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét ezúttal sem tudják igazolni.

A hónap első napjaiban is illegálisan jutottak át a határon, és a mezőkovácsházi rendőrök akkor is elfogták, majd átadták őket a román hatóságnak. Szombat hajnali kihallgatásukkor kiderült, hogy mindkét alkalommal a társaságukban lévő moldáv állampolgár segítségével jöttek át a zöldhatáron.

Tíz nappal ezelőtt is taxit fogadott nekik, de nem ült be velük a kocsiba, így akkor nem sikerült elfogni. A pakisztáni állampolgárok azonban, miután visszakerültek Romániába újra találkoztak vele, és a moldáv újabb összeget kért tőlük azért, hogy ismét megszervezze az útjukat Nyugat-Európába.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a taxi román állampolgárságú sofőrjét és a moldáv férfit. Kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a bíróság hétfőn el is rendelt. A három pakisztáni férfit a rendőrség ismét átadta a román hatóságnak.



Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás