Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Április 10. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Dévaványa online

Térfigyelő kamerarendszer kiépítésére pályázott Dévaványa önkormányzata

Térfigyelő kamerarendszer kiépítésére pályázott Dévaványa önkormányzata

Több mint tízmillió forint értékben építene ki térfigyelő kamerarendszert Dévaványa önkormányzata. A közbiztonság javítását célzó intézkedések megvalósítását pályázati támogatásból finanszírozná a város vezetése.

Szlovák Zsolt rendőrhadnagy, a Szarvasi Rendőrkapitányság dévaványai őrsének vezetője a Békés Megyei Hírlapnak elmondta, hogy a kamerarendszer kiépítése a rendőrség munkájának hatékonyabbá tétele mellett a bűnözést is visszaszoríthatja. A tervek szerint Dévaványa három kivezető útja mellett, valamint a város legforgalmasabb pontjain telepítenének kamerákat, köztük a vasútállomáson, a buszpályaudvaron és a városközpontban. A rendszer felállításához 11,3 millió forintra van szükség, az önkormányzat pedig 80 százalékos támogatást pályázott meg.

A térfigyelő kamerák a közbiztonság fokozásához járulhatnak hozzá

Hasonló beruházásra készül a Dévaványával szomszédos Ecsegfalva is. Itt egy három kamerából álló rendszer kiépítését tűzték ki célul, melyeket a település három kivezető útja mentén kívánnak elhelyezni. Ha az önkormányzat által benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesül, akkor éjszaka is kiváló minőségű képeket készítő infrakamerák telepítése válik lehetségessé.

-W-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén