Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Szeptember 12. 09:51, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Terrorcselekménnyel fenyegetés miatt vádat emeltek egy férfi ellen Győrben

Terrorcselekménnyel fenyegetés miatt vádat emeltek egy férfi ellen Győrben

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy Győr környéki férfi ellen, aki azzal fenyegette meg az ügyészséget,

hogy megöli szomszédja feleségét, ha nem foglalkoznak az általa kezdeményezett üggyel - tájékoztatta a főügyészség csütörtökön az MTI-t.
Takács Péter főügyész közleménye szerint a férfi és a szomszédos család között kialakult haragos viszony 2010 őszére tettlegességig fajult. Ezután a vádlott 2011 nyarán légpuskával meglőtte a szomszéd családfőt, 2015-ben pedig levélben és egy napilap olvasói levelében fenyegette meg szomszédasszonyát.

E tettei miatt a férfit a bíróság akkor felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A vádlott tavaly nyáron feljelentést tett a 2010-ben történt bántalmazása miatt, de azt elévülés miatt elutasították. Ekkor a vádlott két beadványban is azzal fenyegette meg az ügyészséget, hogy "ha nem kap erkölcsi és anyagi elégtételt", ha nem foglalkoznak az ügyével, akkor a szomszéd férfi feleségét mint felbujtót megöli késsel, baltával, benzinnel és gyufával. Idén februárban aztán a nőt magát is megfenyegette levélben.

A férfi jelenleg letartóztatásban van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni