Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Május 17. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tizenhat év fegyházat kapott egy idős móri férfit halálra verő támadó

Tizenhat év fegyházat kapott egy idős móri férfit halálra verő támadó

Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Törvényszék szerdán első fokon - mint visszaesőt - egy férfit, aki 2016-ban két fiatalkorú társával betört egy móri házaspár lakásába,

s ott a 84 éves férjet olyan súlyosan bántalmazta, hogy az idős ember később belehalt sérüléseibe. A vádlottak végül két üveg pálinkát és aprópénzt vittek el.
A bíróság a vádlottakat mint társtetteseket aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, nyereségvágyból elkövetett emberölés, kifosztás és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az elsőrendű vádlottat 16 év fegyházra, míg a másodrendű és a harmadrendű vádlottat 13 év, illetve 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az elsőrendű vádlott esetében súlyosbításért fellebbezett, a többi vádlott esetében három napja van nyilatkozni. A vádlottak, védőügyvédeik és a harmadrendű vádlott törvényes képviselője enyhítésért fellebbeztek.

A vádlottak előzetes letartóztatását a bíróság jogerősen fenntartotta.

A bíróság ítéletében megállapította: a két fiatalkorú és a felnőtt vádlott 2016. november 7-én este ittas állapotban bement egy móri házba, hogy ott alkoholt és más értékeket szerezzen. Először megpróbálták beindítani a sértett autóját, de nem sikerült. A mozgásra felfigyelt az ott lakó 84 éves férfi, aki kiment az udvarra, ott mindhárom támadó bántalmazni kezdte, főként a fejét és a felsőtestét többször nagy erővel megrúgták. A magatehetetlen sértettet végül az udvaron hagyták, a házban tartózkodó idős, rossz egészségi állapotú feleségtől pedig pénzt követeltek, majd a konyhából két üveg pálinkát és aprópénzt magukhoz véve távoztak.

Az idős férfi a bántalmazás során olyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű kórházi ellátás ellenére mintegy három héttel később meghalt.

Címkék: ítélet, fegyház, Mór

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére