Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 11. 16:13, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több mint ötezren jelentkeztek keresztféléves képzésekre

Több mint ötezren jelentkeztek keresztféléves képzésekre

Több mint ötezren jelentkeztek a 2019 februárjában induló keresztféléves képzésekre, a legnépszerűbbek idén is a gazdaságtudományi és műszaki képzések voltak - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.

A hivatal tájékoztatása szerint a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények csak mesterképzéseket hirdethettek meg magyar állami ösztöndíjas formában.

Összesen 5231-en nyújtottak be jelentkezést a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételiben. Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 4543-an (közülük 4296-an állami ösztöndíjas formára), alapképzésre 590-en, felsőoktatási szakképzésre pedig 98-an jelentkeztek. A mesterképzések elsőhelyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki képzési területek szakjai a legnépszerűbbek, a finanszírozási formától és a munkarendtől függetlenül.

A jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása jelenleg is zajlik. Az érintettek - a dokumentumok feldolgozottságától függően - december 5-től az e-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat. Bővebb információ a felvi.hu honlapon olvasható.

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai (pl. felsőfokú oklevél, többletpontot igazoló dokumentumok) 2019. január 10-ig tölthetők fel az e-felvételi rendszerébe, vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220). Szintén január 10-ig van a jelentkezőknek lehetőségük arra, hogy egyetlen alkalommal módosítsák a jelentkezési sorrendjüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni