Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 23. 09:31, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Több pizzéria működését függesztette fel Bács-Kiskun megyében a hatóság

Több pizzéria működését függesztette fel Bács-Kiskun megyében a hatóság

Lakossági bejelentés alapján az elmúlt napokban négy pizzéria működésének felfüggesztéséről is rendelkezett a területileg illetékes élelmiszer-biztosági hatóság Bács-Kiskun megyében - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága az MTI-vel.

A tompai pizzériában a hatóság - a nem megfelelő élelmiszerbiztonsági körülmények miatt - még májusban felfüggesztette az ételkészítést, valamint az étel és ital kiszolgálást. Lakossági bejelentésből derült ki, hogy az üzlet - a hatósági hozzájárulás ismételt megszerzését mellőzve - továbbra is működik.
A másik három - egy kiskunmajsai és két kiskunhalasi - pizzéria azonos tulajdonoshoz köthető. Az üzleteket - a rendőrség koordinálásával - egyidejűleg ellenőrizték a hatóságok és a közüzemi szolgáltatók. Utóbbiak, a helyszínen tapasztalt szabálytalanságok miatt, az elektromos-áram, víz és gáz-szolgáltatás azonnali megszüntetése, lekötése mellett döntöttek. A közművek lezárásával, az alapvető, élelmiszerbiztonsági szempontból fontos üzemeltetési feltételek megszűntek, így az élelmiszerlánc felügyeleti hatóság a pizzériák működését - a feltételek megteremtéséig - azonnali hatállyal megtiltotta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.