Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Szeptember 06. 15:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Többet fognak megbújva traffizni a rendőrök

Többet fognak megbújva traffizni a rendőrök

Bővítené a rendőrség a közúti ellenőrzési módszerek, eszközök körét például rejtve használt készülékekkel, mivel úgy értékeli, hogy az előre bejelentett ellenőrzések nem jelentenek megfelelő visszatartó erőt

– derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből. A főkapitányság kommunikációs szolgálata azt írta: mostanra bebizonyosodott, hogy az előre bejelentett, jól látható módon végzett ellenőrzések nem jelentenek általános visszatartó erőt. A közlekedők egy része csak addig tartja be a szabályokat, amíg úgy érzi, hogy a hatóság látóterében van.

Ezért a közlekedési helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében a rendőrség a jogszabályok által biztosított keretek között szükségesnek látja az ellenőrzési módszerek, eszközök bővítését – jelezték.

Hozzátették: a jogszabályok alapján az ellenőrzéshez használt készülék akár rejtve is használhatók, az ellenőrzéseknek ez a módja nemzetközileg elfogadott gyakorlat, Európa számos országában (például Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban, Németországban, Franciaországban) alkalmazzák.

Tudatták: a következő időszakban a rendőrség közlekedésrendészeti akciókkal és kampányokkal lép fel a legveszélyesebb közlekedési magatartások ellen és az olyan jogsértések feltárásáért, amelyeknek a közlekedésbiztonsági helyzet alakulására kiemelt jelentősége van.

A rendőrség kiemelte, az ellenőrzések célja nem a bírságbevételek növelése, hanem a „negatív folyamatok megfékezése”, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére