Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 03. 18:03, péntek | Bulvár
Forrás: Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti - Fotó: Selfridges

Tombol a nyár, de Londonban karácsonyi vásárt nyitnak

Tombol a nyár, de Londonban karácsonyi vásárt nyitnak

Bár Európa nagy része hőségtől tikkad, Londonban már megnyílt a Selfridges karácsonyi vására.

A világhírű áruház 145 nappal az ünnepek előtt ötszáz darabos „kapszulakollekció” árusítását kezdte meg Oxford Street-i üzletében, szeptember 4-től pedig már 3800 termékből válogathatnak a világ minden tájáról érkező vevők.

A Selfridges évek óta megörvendezteti vásárlóit azzal, hogy már nyáron megnyitja karácsonyi vásárát. Indoklása szerint a nyári turistaszezont kihasználva sok külföldi él a lehetőséggel, hogy megvegye az áruházban kapható ritka díszeket és egyéb különlegességeket.

"Olyan sok vevőnk van a világ minden sarkából, akik alig várják, hogy szert tegyenek az ünnepi dekorációkra és egyéb szuvenírekre nyári londoni vakációjuk alatt" - idézte a pénteki brit sajtó az áruház egyik beszerzőjét, aki felhívta a figyelmet arra, hogy termékeik máshol nem elérhetők.

Eleanor Gregory szerint ráadásul nemcsak a külföldiek, hanem a britek körében is egyre népszerűbb a nyári karácsonyi vásár. Sokan jó előre szeretik letudni a karácsonyi vásárlás legalább egy részét, és hónapokkal karácsony előtt még a kínálat is jóval szélesebb.

A patinás londoni áruház karácsonyi osztályának kínálatában éppúgy szerepel 1,95 fontos (700 forintos) ceruza, mint neondísz 8500 fontért (hárommillió forintért). Idén először a házi kedvenceknek is találnak karácsonyi ajándékot a vevők.

Tavaly még ennél is korábban, 147 nappal karácsony előtt nyílt meg a vásár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.